13. okt 2004 11:16
Že dolgo se nisem oglasila, ker sem doma dobila super virus na računalnik, ki mi je pognal tel.račun v višave. Spremljam pa tale forum in sem tu tudi dobila idejo za nakup aparata. Moram reči, da je tole eksperimentiranje in ugotavljanje, kakšne kemične reakcije se dogajajo pri peki kruha, prav zanimivo in predstavlja drugačen pristop. Kajti tudi jaz preveč ne filozofiram, zakaj preveč kvasa ob daljšem programu potlači kapico. Moja osnova je običajno 50-55 dkg katere koli moke, 1 merica mleka in 1 suhi kvas. Ko dodajam sestavine pač nekajkrat preverim, kakšno je testo in po potrebi dodam moko ali tekočino. Tako pridem do 60 oz.maksimum 70 dkg moke, kar je do roba pri mojem aparatu. Upam, da tisto "čez rob" ne bom doživela. Dodatki so pa, kar pač imam trenutno v hladilniku ali shrambi. Zadnjič pa sem naredila "paški" kruh: dodala sem jajce, skuto in paški sir - po občutku. Božanska zadeva. Peciva s pecilnim praškom še nisem delala, pripravljam pa sladko in slano kvašeno testo za peko peciva ter vlečeno testo za štrudelj. Poizkusila sem tudi slivovo marmelado pa sem jo raje še dokuhala - ziher je ziher. VSEKAKOR PA - TULE SO NAJBOLJŠE INFORMACIJE IN RECEPTI PA ŠE ZELO ZABAVNO ZA POVRH.
Lep pozdrav,
Župca