11. okt 2004 22:09
Reca, meni je zdaj jasno kakšne količine kvasa so mišljene, ker sem pregledala in primerjala tudi druge recepte. Je pa zelo zavajajoče, kocka kvasa moraš priznati. Sploh za nekoga, ki nima izkušenj. Zato je dobro, da si razjasnila še vsem ostalim, ki so ali še bodo dvomili o količinah. McBobo jaz pa imam recept za domači ržen kruh, vendar so količine podane v skodelicah upam, da ti bo prišel prav. Za skodelice je mišljena merica, ki je priložena aparatu. RŽENI KRUH: 1 skod. Vode * 2,5 žlici Masla * 2 1/4 skod. Bele moke * 3/4 skod. Ržene moke * 2 žlici Sladkorja * 1,5 žličke Soli * 3 žličke Suhega Kvasa Kruh pečem na standard ali polnozrnat program kjer je kruh bolj kipjen in bolj mehek, vendar je program za celo uro daljši in ga res malo kdaj uporabim. Zanima me, ali je že kdo poizkusil bananin ali jabolčni kruh? Sadje naj bi pretlačil in dodal masi. Nekako se mi zdi, da ne bo dovolj pregneten, oziroma da bananina kaša ne bo dobro vmešana v testo. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.