14. jun 2004 12:05
Ali kdo ve kje je servis za Clatronic BBA 2784. Jaz namreč nikakor ne najdem knjižice. Imam samo račun. LP
14. jun 2004 12:05
Ali kdo ve kje je servis za Clatronic BBA 2784. Jaz namreč nikakor ne najdem knjižice. Imam samo račun. LP
14. jun 2004 15:32
Servis v Ljubljani: IVAN PREŠEREN s.p. Litijska c.12A 1000 Ljubljana tel:540-10-00 524-76-61 Tako piše na moji knjižici za Clatronic BBA 2594. LP
14. jun 2004 15:41
Hvala, bom takoj poklicala. LP
17. jul 2004 12:48
Pred časom se je v tejle temi spraševalo, kje se dobijo droži ali drože. Tudi mene je to zanimalo, in sem malo raziskala. Povzemam tule, če bo morda komu koristila informacija. V receptih za pripravo kruha v aparatu so droži navedene v količinah, ki veljajo za ekstrakt. V nemščini: Teigsauerungsmittel aus Sauerteig. V angleščini: Sourdough powder from sour dough. Ta prah sem potem našla da ga prodajajo v Nemčiji in Avstriji (to je nam najbližje) pod imenom Vitam Sauerteig v trgovinicah verige Neuform Reformhaus, kjer prodajajo biohrano. Seveda sem preiskala "vse" trgovine z bioprehrano pri nas in so mi povedali, da ali "to pa ne obstaja", kakšni bolj razgledani pa da "tega pri nas nihče ne uvaža". Ob zadnjem obisku v Celovcu sem si kupila par vrečk v tamkajšnjem Reformhaus, ki je v eni uličici blizu Neuer Platz, skratka če se gre od C&A proti H&M in se malo bolj desno človek drži, ne more zgrešit. V eni vrečki je 15 g praška in stane 0,72 evra. Zdaj ta prah uporabljam pri peki rženega kruha, črnega kruha iz moke TIP 850 in polnozrnatega kruha in sem zadovoljna. Mislim, da je kruh res bolj obstojen. Ne uporabljam pa ga za peko belega kruha. Eno vrečko imam za več pek kruha. So mi pa v trgovini naročili, da vrečka ne sme biti odprta več kot teden dni in se tega držim. Prodajali so tudi droži (kislo testo) v tekočem stanju (v pvc zaprti vrečki), vendar meni prah bolj ustreza. Tisto vrečko je potrebno takoj ko jo odpreš porabiti v celoti in tudi zaprta ima krajši rok trajanja kot prah. Na nekem nemškem forumu je pisalo tudi, da droži v prahu prodajajo tudi v večjiih nakupovalnih centrih, a tega v praksi nisem preverila v Avstriji. Pri nas jih pa zagotovo ne. Redkvica Sporočilo je spremenil(a) Redkvica dne 17. jul 2004 12:50:32
17. jul 2004 17:27
Tudi jaz imam aparat za peko kruha.Kupila sem ga prek oglasa po zelo ugodni ceni.Aparat je gospa imela le en mesec. Na začetku sem imela tudi jaz nekaj težav,vendar z vašo pomočjo sem jih rešila.100 x hvala!!! Lepo se imejte in radi se smejte! Vesna Leben
18. jul 2004 16:38
A je kdo že delal marmelado v aparatu za kruh? Pozdrav, Rina KAPLJA
19. jul 2004 10:24
Navadno se splača malo pobrskat po forumu!!! Saj ni tako težko, a? Ti vseeno pošiljam link, ker sem sama sprožila isto vprašanje že pred časom. http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2581 Loni
26. jul 2004 23:04
Tole temo o kruhomatih sem prebirala še preden smo ga kupili in se mi zdi da podobnega problema nisem zasledila. Zato se že v naprej opravičujem, če bom zastavila vprašanje, ki je že bilo, ampak vseh 26 strani se mi res ne da ponovno brati. Imam aparat Clatronic BBA 2594 in kadarkoli pečem kruh na NORMAL programu mi pade skupaj. Če ga pečem na HITREM programu mi rata super. Delam vse po receptu in nimam pojma kaj bi lahko bilo narobe. Mi lahko kdo pomaga? Lp binka
26. jul 2004 23:30
binka daj kvasa (suhi kvas ) največ eno žličko , mogoče eno in pol , drugace pa zacnes brati pri 19 strani bo lih prav , sej ni tok tezko :)) Dušan
18. sep 2004 16:55
Pridružujem se novim kruhopekom ,imam aparat Perfekt ,ki sem ga kupila v Sparu .Prosim za nasvet ,če ima kdo izkušnje z to znamko Lp KimiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton
Browniji s temnim pivom