9. mar 2004 20:07
Tega ki je na sliki sem pekla na hitrem programu, torej eno uro. Ravno tak je tudi, če ga pečem tri ure in pol. Dober in zelo lep za pogledat. Vsi pa ki jamrate, da vam kruh upade morate vedeti, da delate nekaj narobe. Posoda ni hermetično zaprta in zato na testo lahko delujejo tudi vplivi iz neposredne bližine. Kvašenemu testu tudi ne paše, če se ga kar naprej ruka in nekaj trese. Jaz vedno kruh pečem proti jutru ko je mir v hiši in ko se primajemo v kuhinjo k zajtrku je ravno pravšnji. Velik vzrok je lahko tudi tekočina. Meni to ne dela težav, ker sem ga pred nabavo aparata mesila na roke tako da približno vem, koliko tekočine rabi kaka moka. Zdaj ga vedno pečem iz 500 gr moke in če ga je preveč se vedno najdejo hvaležni sosedje. Včasih dam v testo tudi domače droži, katere imam vedno na zalogi. Te kruhu podaljšajo svežino in mu dajo zelo prijeten okus. Kar se pa tiče kocke svežega kvasa. 24 gr kvasa je to.
Škoda, da ne morem sem gor obesiti vseh slik, saj ne da se hvalim, ampak so res lepe.
Lep večer vam želim
Vesna Milek Recko