20. jul 2006 9:56
Mi na srečo nimamo teh problemov. Če pa bi jih imel bi si sigurno omislil svoje ogrevanje ( še hujše bo ko bodo starejši). Mislim da imaš tri možnosti na izbiro in sicer. 1 Lastno centralna na plin ali kurilno olje (jaz imam centralno na kurilno olje in sicer ecoflam instant super zadeva velikosti kuhinjske omarice ne rabi niti dimnika samo izpuh skozi zid, lahko jo montiraš kar v kopalnici ali v podobnem prostoru) Iz tvojega pisma pa sem razbral, da si boš mogla svojo centralno postaviti skoraj na novo (stroški so skoraj kot za celotno centralno) 2 Marmornati radijatorji na elektriko s tem da imaš lastni števec ali odštevalnega (Zagonski stroški so tu zelo nizki vendar pa je cena elektrike kasneje visoka) 3 Klima ki tudi greje (danes se dobi že zelo kvalitetne in učinkovite zadeve spet na lastni električni števec) Kamin ni prava rešitev ker ti brez drugega ogrevanja ne bo zadosti grel. Jaz ga imam in ti lahko povem da zmanjša stroške kurilnega na polovico, kar pa se tiče požarnevarnosti se lahko vse uredi če se hoče. Preden se odločiš za kako ogrevanje se mogoče pozanimaj in obišči kakšnega energetskega svetovalca v njihovih pisarnah so brezplačni ( http://www.gi-zrmk.si/ensvet.htm ) mogoče majo še kaj bolšega. lp olii