Filtracijske naprave za vodo - ionizatorji vode

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

tema odprta - 10. jul 2006 21:48 | ogledi: 3.582 | odgovori: 19

Vodo, ki je pri nas nepitna, ker je polna vseh mogočih pesticidov, strupenih kovin itd. bi si rada izboljšala. Ustekleničeno vodo, ki jo kupujem, uporabljam za pitje, za pranje, kuhanje in ostale zadeve pa uporabljamo pač vodo iz pipe.

Danes sem govorila z uvoznikom filtracijskih naprav EKOSISTEM, ogledala sem si na internetu tudi Nexus ionizatorje vode, vendar je cena kar visoka 250.000,00 sit. To res ni veliko, če s tem pridobiš kvalitetno vodo, če pa ...

Torej, zanima me, če ima kdo s temi zadevami kake izkušnje, ali je kdo to že kupil in uporablja in kaj dejansko počistijo ti aparati iz vode.

Prosim res za vaše lastne izkušnje, saj v reklamah vsi pišejo vse najlepše.

Lep teden vam želim

ZIMA

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

10. jul 2006 22:47

Moja prijateljica je kupila filter za vodo od Amwaya. V literaturi ,ki jo je dobila na predstavitvi , je navedeno kaj vse ta filter izloči iz vode in navedeni tudi certifikati.Tako da sem prepričana, da bi to kar je napisano, moralo tudi držati.Zadeva deluje na filter in UV žarke ali nekaj podobnega. Upam, da si nisem narobe zapomnila. Stvarca je tudi precej draga, vendar toliko pa spet ne, kot navajaš ti. To tvoje pa ne poznam. Želim ti pravo odločitev Aki

pipika  

član od: 9.9.2005

sporočila: 53

11. jul 2006 7:40

Mislim, da pesticide in težke kovine ne boš odstranila s filtrom . lp pipika

aki  

11. jul 2006 7:59

Ravno težke kovine odstrani kot vem. Aki

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

11. jul 2006 8:58

Ja, Pipika, saj ravno to moj mož trdi in se ne pusti prepričati. Pravi, da tega noben filter ne more odsraniti. Aki, hvala za nasvet, se bom še na Amway obrnila po informacije. Ampak še vseeno bi rada dobila koga, ki to ŽE ima in bi mi lahko iz prve roke povedal svoje vtise. Predvsem me je zmotilo to, ko sem rekla, da bom potem dala vodo v analizo, je rekel, da so za take analize potrebne težke vsote denarja in da moram iti na zaupanje, če se bom odločila. Imajo sicer certifikate o ustreznosti, ampak že ta stavek me je podrl... Še čakam kake odzive. Imejte se lepo! ZIMA

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4745

11. jul 2006 9:08

Zima...pa si kaj preračunala, koliko m3 vode lahko kupiš za 250.000 SIT? Ti kar moža poslušaj...če kaj prideš v naše kraje, te pa peljem k izvirom! Ognjič

aki  

11. jul 2006 12:05

To o analizi smo tudi mi že debatirali. Mislim, da take analize delajo na zavodu za zdravstveno varstvo (ali kako se že imenuje), na Trubarjevi ulici. Vprašanje je kaj oni analizirajo. Taka splošna analiza najbrž ne more biti draga, kaj bolj konkretnega pa mogoče je res. Najbolje da kar njih vprašaš, pa ti bo takoj jasno. Če pa imajo navedene certifikate, pa menim, da se da to tudi kam poklicat in preverit. Ko se bom jaz odločala za nakup tudi ne bom kar slepo verjela.Ker to so pa že kar denarci.Je pa prava naložba, če stvar deluje. Aki

vodolog  

član od: 11.7.2006

sporočila: 4

11. jul 2006 12:28

Pesticidi, nitrati in težke kovine so zelo ˝zoprni˝ dodatki pitni vodi in se jih razmeroma težko znebiti. Ljubljanske vodarne se previsokih koncentracij nanekaterih vodnjakih (Hrastje) ˝znebijo˝ z razredčenjem oz. z dodajanjem neoporečne vode. Če bi bilo filtriranje onesnažene podzemne vode tako enostavno, da enostavno montiraš Amwayev filter in je vse OK, potem to ne bi bila več znanost...pa to ni tako enostavno. Denimo da res kupiš filter in ga montiraš. Kako boš vedela da je voda pitna oz. neoporečna? Edina varianta je ta da daš vodo vsaj dvakrat na leto na analizo, ki pa ni ravno poceni, torej se ti stroški znova povečajo... lp matej vodolog

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

11. jul 2006 12:53

Samo da malo razčistimo pojme: Zima govori o filtrih, ki se montirajo direkt na napeljavo, tisti Amwayev filter je pa kot vrč, ki ima notri aktivno oglje in ionske izmenjevalce, prečisti pa nekaj manj kot 2 L vode hkrati. Ti filtri so tam ok. 5 - 10 tisoč SIT, tisti za na napeljavo so pa seveda veliko dražji. Kar se tiče učinkovitosti: kot kemik nisem popolnoma prepričana, če je res tako enostavno očistiti vodo. Vodni kamen že, kovine tudi, nitrite in pesticide pa skoraj zagotovo ni možno tako odstraniti. Mogoče se pa motim? Ker dejansko se v te zadeve nisem nikoli posebej poglabljala. Bom malce pobrskala po spletu pa javim. Atina

stella  

član od: 9.10.2002

sporočila: 380

11. jul 2006 13:38

Ima jo tudi Zepter. Je precej draga. 50 % vode gre v nič-je odpadka, filter je potrebno vsakih nekaj časa kupiti. Pri nas je njihov agent naredil testa. skuhali smo čaj iz obeh vod, pred nami jo je filtriral. Nasednji dan se je videla razlika. On iz filtra je bil čisti čaj, iz vode iz vodovoda moten. Vprašanje je cena, mi smo ugotovili, da raje kupimo vodo za pitje nas pride ceneje.

vodolog  

član od: 11.7.2006

sporočila: 4

11. jul 2006 13:42

Če je voda res tako zelo zasvinjana da so notri pesticidi (in verjetno tudi nitrati) in težke kovine ga oprostite izrazu ni za srat in raje pijte ustekleničeno vodo. Če boste vseeno kupili filter, naredite za začetek dve analizi vode, eno pred vgradjno filtra ter drugo po vgraditvi. Sicer pa kje v Sloveniji pa je tako umazana voda? vodolog

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti