Filtracijske naprave za vodo - ionizatorji vode

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

11. jul 2006 18:25

Naši prijatelji imajo tak filrtirni sistem, ki prečisti tudi nitrate in pesticide. To je preverjeno, ker so vodo poslali na analizo pred in po vgradnji tega sistema, in je prišla nazaj analiza, ki potrjuje, da ena voda ni dobra, in ko so preverili kodo, so ugotovili, da tista iz pipe. V analizo so poslali oba vzorca kodirana, da ne bi bilo kakšne manipulacije. Ime tega sistema vam trenutno ne morem javiti, ker so prijatelji na dopustu. Ta filtrirni sistem pa imajo že 4 ali 5 let, in še vedno deluje. Samo vsake 2 leti menjajo filtre ali kaj, in potem analizirajo vodo in je še vedno dobra. Za ta aparat pa so plačali nekje 180 000, menjava in ostalo pa jih pride 35 000 vsake 2 leti. Za ta sistem so se odločili predvsem zaradi otroka, ki je bil ob rojstvu in potem še naprej alergičen na vse živo, od cepiva dalje, pa do rdeče pese in nitratov. Ko pa so ta sistem naredili, pa se je stanje izboljšalo. Kyara

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

11. jul 2006 22:37

Ognjiček, pridem v tvoje kraje ziher, samo od mojega počutja je veliko odvisno. Mož mi je isto rekel, kot ti - izračunaj, koliko ustekleničene vode dobiš za ta denar. Ja, to je vse res, ampak ta voda ni "živa", če me razumeš, ker leži v plastenkah toliko in toliko časa. Si bom pa rade volje naredila zalogo iz vaših izvirov, ko bom prišla tja. Vodolog, popolnoma iste pomisleke kot ti ima moj mož, tako, da ga imam na sumu, da se je kar on včlanil - Ne, brez heca, naša voda teče preko Barja in po dežju je tako umazana, rjava, da je neuporabna za karkoli. Nisem kak strokovnjak za to, ampak rečeno je bilo, da vsebuje vse te zadeve in občasno dobimo obvestilo, da voda ni za pitje, nihče pa ne sporoči, kdaj naj bi bila spet dobra. Jaz vsekakor uporabljam ustekleničeno, kar se mi zdi manjše zlo. Ker se očitno spoznaš na te zadeve, te prosim, da se mi še oglasiš, če boš našel kaj uporabnega. Kyara, za ime tega filtrirnega sistema te pa lepo prosim, če mi sporočiš, ko bo seveda mogoče. Zaenkrat pa najlepša hvala vsem za debate in nasvete in lep teden! ZIMA

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

11. jul 2006 23:18

zima je napisal/a:
Ja, to je vse res, ampak ta voda ni "živa", če me razumeš, ker leži v plastenkah toliko in toliko časa. ZIMA
Menda vsebuje celo konzervanse,tista po lokalihv balonih pa celo sredstvo proti algam. To mi je povedala frizerka. V njenem salonu imajo tak balon z vodo, tako da je to najbrž res. Aki Sporočilo je spremenil(a) aki dne 12. jul 2006 01:07:29

vodolog  

član od: 11.7.2006

sporočila: 4

12. jul 2006 7:24

A to imate vodo iz vodnjaka Brest ali iz vodnega zajetja? Glede na kalnost sklepam da iz vodnega zajetja, kje pri Podpeči oz. Kamniku. Voda je bržkone kalna zaradi padavin, kar je lastnost večine kaptažnih izvirov. glede filtrov se raje pozanimaj na ZZV Ljubljana ali ZZV Novo Mesto. Jaz raznim Amwayem nič ne verjamem, ker bi oni lastno mati prodali za večji dobiček in tako obljubljajo vse kar jim pade na pamet. Na koncu bodo njihofi filtri še ozonsko luknjo krpali ... lp m vodolog

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4745

12. jul 2006 7:35

Se popolnoma strinjam s teboj, vodolog!!!! Ognjič

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

12. jul 2006 11:14

Vodolog, točno tako, iz vodnega zajetja pri Podpeči, nisem pa prepričana ali je Brest ali kaj takega. Hvala za nasvet, res se bom pozanimala na ZZV Lj., to pa mi ni prišlo na misel. So preveliki denarji v igri, da bi kar tako verjela. Obljubljajo res vse mogoče, kako pa naj veš, če si res kupil pravo. Ja, tale tvoj nasvet bom kar takoj upoštevala. Aki, zdaj si me pa spomnila še na te balone. Prav imaš, še proti algam in take zadeve dajejo notri. Potem se pa sprašujemo, od česa zbolimo. Prijeten dan še naprej vsem skupaj! ZIMA

vodolog  

član od: 11.7.2006

sporočila: 4

12. jul 2006 13:59

Se mi je kar zdelo. Voda iz teh zajetij je űsrana˝ zaradi vikendašov in ostalih prebivalcev na Rakitni. Rakitna namreč nima urejene komunalne infrastrukture, zato imajo vsi pretočne greznice, ki dihtajo ali pa ne. No ta voda potem odteče v Rakitnišnico, ki na koncu kraškega polja pri Rakitni ponikne, se zopet pojavi v Preserjih, tam znova ponikne ter se na koncu pojavi v zajetjih oz. kraških izvirih na robu barja, ki pobirajo vodo iz celega območja Krimskega hribovja. Ker je zaledje izvirov deloma kraško,se podzemna voda pretaka ne po majhnih razpokah ampak po kanalih. Zaradi tega ima slabo t.i. samoočiščevalno sposobnost, ter hiter pretok vode, kar povzroči kalnost v času padavin. Nitrati v tej vodi so posledica kakcev od vaših hišnih ljubljenčkov medvedov in ostalih prebivalcev gozdov. Pesticidi dvomi da so v vodi, ker so pesticidi značilni za kmetijska območja, težke kovine pa če so, so posledica frajerjev ki mečejo akumulatorje v grabne. Torej v času padavin svetujem prekuhavnje vode oz. pitje ustekleničene. Drugače pa odrasli lahko mirno pijete to vodo, za dojencelne pa ni priporočljiva. Ateji pa itak ne pijejo vode, razen če je zmešana z vinom :). Še enkrat ne verjet Amwayem , Goldnom ipd.. telefonirajte na ZZV LJ in vprašajte za nasvet glede filtriranja. lpm vodolog

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

12. jul 2006 22:55

Saj naši prijatelji so po nasvetu ZZV kupili ta njihov filtrirni sistem, pa nima nobene veze z zgoraj omenjenimi firmami. Ravno danes pa mi je drug prijatelj rekel, da kupujejo nekaj podobnega. Ko bom vedela podrobnosti, se javim. Kyara

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

13. jul 2006 23:07

Zima moram ti povedati, da imajo naši prijatelji takšen filter za 250.000 SIT in je čisto O.K. So dali vodo v analizo in je bila neoporečna. Če pa boš kupila vrč(mi ga imamo), pa take učimkovitosti ni, vsaj tako nam je razložil zastopnik. Ta vrč s filtrom je za vode iz javnega vodovoda, za pesticide pa to ni. Veliko sreče pri nakupu. fakin712

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti