Poraščenost

becki  

član od: 10.5.2005

sporočila: 23

tema odprta - 7. jul 2006 12:24 | ogledi: 4.257 | odgovori: 15

Lep poletni pozdrav vsem skupaj!

Lepo vas prosim za pomoč, če ima kdo s tem kakšne izkušnje, mi bo to zelo dobrodošlo.

Imam sina starega 17 let, ki je zelo poraščen spredaj in zadaj od vratu navzdol. To ima očitno po svojem očetu, ki je tudi zelo poraščen.

vem, da boste nekateri rekli, da je lahko ponosen, vendar vse to smo mu že rekli pa ne pomaga nič.

Včeraj, ko sem prišla iz službe, mi je vesel pokazal, da si po dolgem času vidi popek. Obril se je po trebuhu in prsih. Vem, da mu bo sedaj to še bolj raslo.

Bila sem tudi v Mulerju, kjer imajo tisto čudežno kremo za upočasnitev rasti dlak, vendar mi prodajalka ni mogla zagotoviti, da to drži.

Lepo prosim vse, ki kaj veste, kako bi se lahko zaustavila rast, ker je to pri mojem sinu težka situacija, tako da se ne upa nikoli sleči majico.

Prosim, pomagajte...

Obupana mama

becki

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

7. jul 2006 12:55

rešitev je laser. drago, a izredno učinkovito. če iščete izvajalce, poznam enega, pa ne bom javno delal reklame, zato me kontaktirajte na zasebno pošto, če želite več informacij... LP Drejček

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

7. jul 2006 15:08

Ja laser, ali pa depilacija z voskom pri kozmetičarki (baje da strašno boli ampak je potem nekaj časa mir - cca 3 tedne baje) Nikakor pa ne brit ali s kakšnimi depilacijskimi kremami odstranjevat (v teh kremah je sama kemija - bogvekaj, če se dlake kar razkrojijo...bljak). LP ivonja

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8892

7. jul 2006 15:54

Pustite naravi naj dela svoje... Pa kaj, če je poraščen. Nekateri pa to obožujemo. Ne mu nabit kompleks zaradi tega. Pozdravček!

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

7. jul 2006 20:30

Mislim, da ima dragička prav. Prepričana sem, da ima dragička prav. Tudi sama imam sedemnajstletnika... Če bo obupana mama, bo otrok še toliko bolj. Naj si oče pusti brado za ta čas, pa bo sinu lažje... Bom pa držala pesti. Pišuka, pa bi ja moral biti ponosen na to! Saj metroseksualci niso najbolj iskani.... Vrana

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

7. jul 2006 22:20

Po svoje imata Dragička in Vrana prav, a to sedemnajstletniku nič ne pomaga. Mladost pravzaprav ni tako lepa kot jo opevamo.Polna je travm, kompleksov, nesrečnih ljubezni......Zato je zelo pomembno, da znamo mlademu človeku prisluhniti, ga spodbujati(ne pridigati in biti v vsem pametni), razumeti, kajti mi to lahko razumemo, ker smo to pot že prehodili. Za vsakega posameznika je njegov problem največji in v najstniških glavah še hujši. Tudi to bo minilo! Mislim "becki", da nebi bilo slabo, če poiščeta strokovno pomoč vmes pa še malo pokukata v Sočo ali kako drugo ustanovo, kjer se te, (za nas nepomembne) "dekorativne" napake razblinijo. Miren sen! kobra 1 Sporočilo je spremenil(a) kobra 1 dne 07. jul 2006 22:21:52

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

11. jul 2006 16:41

se mi zdi da ta tema ne spada pod kulinariko, [a?] poskusite na med.over bannanna

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

11. jul 2006 18:06

Pa na planetu lepote je o tem veliko govora. Naj povzamem, da čudežne kreme za poraščenost oziroma proti poraščenosti NE obstajajo. Bile naj bi samo kreme, ki kao upočesnijo rast dlak, pa tudi to ni res. To je samo marketinška poteza proizvajalcev in kemičnih industrij. Edino, kar pomaga za trajno odstranitev dlak je laser. Res je, da je drag, vendar 100% učinkovit. Manj učinkovito je redno britje, ki pa ga je potrebno nenehno ponavljati, skoraj vsak ali vsak drugi dan. Obstaja tudi voskanje, ki pa na taki površini boli kot hudič. To vem, ker je tudi moj 17letnik probal in rekel, da nikoli več. Sedaj pa dela in špara, da bo imel v jeseni za laser.(on še ne ve, da mu ga bova z očetom plačala midva, naj kar špara) Kyara

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

11. jul 2006 19:21

Kyara, zelo zelo prav imaš. Samo po mojem nima smisla razmišljati o laserju, če si poraščen po vsem telesu (pa še moški povrhu) - tudi laserska epilacija ni 100% učinkovita, večkrat jo je treba ponavljati, kolikor vem, se pa plača za vsako dlako posebej. Sploh pa se 17letniku lahko čez noč odčarajo dlake, pa mu bo naslednji dan nekje drugje izbruhnilo nekaj drugega. Pa še prav bridko spoznanje bi bilo, da je zapravil premoženje za dlake, ki niso bile nič krive, problemi so pa ostali. Lep pozdrav, Sonja

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

11. jul 2006 19:44

Poraščenost je lepotna napaka in je od Boga poslana.Tista,ki ga bo imela zelo rada,jo to ne bo motilo,oziroma ji bo celo všeč.Mislim da ni slabo,če se lahko stisneš v mehak objemin sladko zaspiš. Vesna Leben

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

11. jul 2006 21:27

[citat=--kobra 1--] Mladost pravzaprav ni tako lepa kot jo opevamo.Polna je travm, kompleksov, nesrečnih ljubezni......Zato je zelo pomembno, da znamo mlademu človeku prisluhniti, ga spodbujati(ne pridigati in biti v vsem pametni), razumeti, kajti mi to lahko razumemo, ker smo to pot že prehodili. Za vsakega posameznika je njegov problem največji in v najstniških glavah še hujši. Ja točno tako. Če njega moti, mu pomagajte. Spomnim se sebe, ki sem imela zelo poraščene noge pod kolenom že v OŠ. Mama mi je govorila, da to ni nič takega, da sem vseeno luštna ipd...a mene je silno silno motilo. Ni mi pustila nič ukreniti glede tega, in jaz sem tako celo poletje nosila dokolenke..in razlagala, da me zebe v noge ipd. da le ne bi kdo opazil mojih nog. Sedaj se pač depiliram, a kaj bi dala, da bi me takrat mama razumela in mi pustila, da nekaj storim... Simisel tega, da mu pomagamo v takih ( za nekoga neumnih) stvareh je tudi ta, da bo otrok vedel, da ga bomo vedno razumeli v vseh njegovih (subjketuvnih) težavah in mu skušali pomagati ne pa mu dopovedovali, da "to n inič" in da ni vredno sekiranja. to morda tudi sam ve, a kaj ko ga pa tako moti!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti