4. jul 2006 16:02
Lidka, moti me le: moje, moje, moje, moje moje... A ti mene razumeš? Veš, me ne. Vi imate pač gozd (očitno) v lasti, pa bi najraje očitno pregnali vse mestneže, ki pridemo konec tedna na sprehod k vam.
In kaj naj jaz zdaj napišem? Da me nervirajo podeželci, ki pridejo v "naš" City park konec tedna in ga zabašejo do amena, da še voziček komaj rinem? Daj no, to je otročje.
Ampak gozd pa res ni isto kot hladilnik in isto kot vrt, kjer je jasno od koga je, lahko potrkaš in vprašaš, če lahko vzameš eno jabolko. V gozdu pa ne piše, katera cerkev je lastnica, ne? In kaj naj potem po katastru iščem dovoljenje, da smem otroka sprehoditi, ker ni moj gozd? Da ja ne bi kakšen sadež z gozda odtrgal?
Sem pa proti tistim ki uničujejo in zlorabljajo gozd, vsi vemo kaj pomeni eno in drugo. Samo najprej je to, da se ne nabira gob in borovnic... Do zdaj je bil govor o sadežih, ti bi kot vidim prepovedala tudi vikend izlete v naravo... Ampak vsak dan ne moremo hoditi v naravo, ker delamo po službah. Nimamo pa vsi toliko $$$, da bi si kupili še en hektar gozda.
Najbolj noro se mi pa zdi, da se bom moral kmalu še opravičevati, da hodim v naravo. Potem bo še država svojo tehlologijo priključila. Aha gospod, v naravi ste bili. Imate svoj gozd? Nimate. Imate potrdilo od lastnika? Ha, nimate. V katerem gozdi ste bili? Pa niti dovolilnice nimate. To bo pa kazen, dragi moji. 10 ur dela v gozdu, po katerem ste hodili.
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije