17. nov 2006 13:05
Zakaj je divji riž najdražje žito na svetu?? val
17. nov 2006 13:05
Zakaj je divji riž najdražje žito na svetu?? val
17. nov 2006 16:49
kaj zelo se mi sicer ne sanja, ampak recimo zato, ker je izredno občutljiv na spremembe v okolju, vsaka najmanjša sprememba povzroči njegov propad in z žetvijo ni nič, hehe. Poleg tega raste v jezercih in leno tekočih vodah, morajo ga nabirat s pomočjo čolnov (kar iz čolna, kakor se mi zdi) in to gotovo ni lahek posel. Zadnje čase ga celo umetno gojijo . Sicer pa to ni pravi riž, ampak spada v rod Zizania, pravi riž pa v rod Oryza. LP cervus
17. nov 2006 17:33
Najbrž bi bil logičen odgovor kar: ker je divji. Ne gojen. Torej ga je treba nabirati v naravi. http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_rice Ampak, itak me je elaphus prehitela. rimljanka
17. nov 2006 19:42
Elaphus nadaljuj prosim! Seveda pa imasta obe čisto prav! val
17. nov 2006 19:58
Elaphus do nedelje najbrž ne bo, je šla tja, kjer nima interneta. rimljanka
17. nov 2006 20:10
Še ne, se pa pripravljam. ampak eno vprašanje še lahko zastavim. Torej: stari Rimljani so radi dobro jedli in pili, kakor mi je znano. Njihov priljubljen izrek je potemtakem bil: Aqua et panis est vita canis. Kaj pomeni v slovenščini? Mislim, da ni pretežko, hehe. LP cervus P.s. vidim, da s,o skoraj vse tri v en kup pisale. valino sporočilo se je prikazalo šele, ko sem oddala mojega. Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 17. nov 2006 20:12:12
17. nov 2006 20:27
Hm,si bom poskusila pomagati z mojim (ne)znanjem italijanščine. Voda in kruh-pasje življenje. Bernarda
17. nov 2006 20:29
En malo odtrgan prevod bi bil: Voda in kruh sta psu življenje. He, he. Prosto po......... rimljanka
17. nov 2006 20:35
terlikar, kar naprej, prosim! Rim, ti pa gledaš z zanimivega zornega kota, hehe. LP cervus
17. nov 2006 20:47
Naštejte vsaj 5 nujno potrebnih aminokislin in povejte v katerih živilih se nahajajo! BernardaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Koruzna pogača, obogatena s kefirjem
Domači Ferrero Rocher