Se gremo igrat?

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

28. okt 2006 13:54

Mogoče sem blizu: SCONES Moko pomešamo s pecilnim praškom, dodamo maslo, sladkor, limonina lupinica, cimet. Testo pustimo v lebčkih počivat 10 minut. sploščimo, narežemo na trikotnike, damo na pekač, pomažemo z rumenjakom. Spečemo in še vroče pomažemo s surovim maslom. Kdo bo prvi to spekel??? čauči titta

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

29. okt 2006 18:24

nak, ne bo to. Ko razrežemo na tri dele, (kot torto), jih namažemo z maslom, spet sestavimo in režemo rezine. To niso scones, ampak nekaj drugega. LP cervus

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

29. okt 2006 19:40

Če pa to niso dvorjanke, se predam. titta

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

31. okt 2006 13:38

Malo pomoči: ime za to kvašeno pecivo oz. nekakšen kruh je iz dveh besed, je pa to osebno ime. LP cervus

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

31. okt 2006 17:45

Twelfth Night Cake ali King"s Cake? juhica

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

31. okt 2006 19:58

me pa res fuuul zanima, dajte odovor prooooooooosim , no! titta

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

1. nov 2006 18:54

To ni torta, je kruh, zdaj pa to prevedite v angleščino in pojdite malo po guglčku poguglat. še enkrat: je osebno ime, iz imena in priimka (se mi zdi, hehe). LP P.s. Aha, sem se spomnila: ste gledale film Ko je Harry srečal....... cervus Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 01. nov 2006 18:57:20

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

1. nov 2006 19:32

http://members.cox.net/jjschnebel/sallylun.html Je to to? Sally Lunn bread? jass Na tej povezavi je tudi recept. Sporočilo je spremenil(a) jass dne 01. nov 2006 19:38:32 Sporočilo je spremenil(a) jass dne 01. nov 2006 19:39:00 Sporočilo je spremenil(a) jass dne 01. nov 2006 22:27:52 Sporočilo je spremenil(a) jass dne 01. nov 2006 22:28:57 Sporočilo je spremenil(a) jass dne 01. nov 2006 22:29:21

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

1. nov 2006 20:01

Ja, odgovor je pravile, se pravi prva polovica odgovora. Ti bom pa zdajle zatežila (dobro, da sva na čveku, hehe) in sicer : prosim slovenski prevod recepta, potem pa juriš v novo vprašanje! LP P.s. Ok, ok, ni treba prevajat, pojma nimam, kaj je melted shortening, hehe. cervus Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 01. nov 2006 20:10:02

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. nov 2006 9:17

Shortening je maščoba, največkrat rastlinska, ne trda, ne tekoča, na Danskem je celo prepovedana zaradi škodljivih sestavin (beri ta slabe maščobe). Sem zganjala paniko, ko sem prišla iz ZDA z njihovo kuharico in naletela na shortening, pa lahko namesto shorteninga uporabiš kar margarino ali maslo. Baje gre pri shorteningu za 100% maščobo, pri maslu in margarini pa za 80%, pa ne me držat za besedo, to ni ravno moj foh. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti