29. maj 2011 0:10
Hja, ko pa ne vem, kako se tem rečem reče po slovensko, to bo moral pa kak biolog (ali pa devetošolec) povedat. Ampak vse tri so zelo prijateljske, vzorčni daj-dam.
Tale polenta mora biti pa prav dobra.
Lahko noč,
Sonja
29. maj 2011 0:10
Hja, ko pa ne vem, kako se tem rečem reče po slovensko, to bo moral pa kak biolog (ali pa devetošolec) povedat. Ampak vse tri so zelo prijateljske, vzorčni daj-dam.
Tale polenta mora biti pa prav dobra.
Lahko noč,
Sonja
29. maj 2011 8:49
In kaj zdaj? The game must go on. Kdo je naslednji?
giga 33neznan uporabnik
29. maj 2011 9:31
Janko1, ti si pa s tem tvojim vprašanjem trofu!! Endo-, ekto-, in ektendo
Moj prosti prevod:
endotrofno: ko te goba trofi direkt u pojem
ektotrofno: ko te goba ne zadane glih direkt
ektendotrofno: ko goba huljasto čaka za vogalom
japaja
29. maj 2011 9:34
limnol, za deveti razred so tvoje teorije že pregloboke. Poleg tega ne bi govorili o gobah, ampak o glivah (tud, če mamo v mislih deveti razred ) Z glivami, ki ne tvorijo mikoriz, je pa potem tako, da se prehranjujejo s pomočjo tistih dveh načinov, po katerih sprašuje janko1 (na nivoju devetošolcev, seveda - ker je janko1 rekel, da je čist zadovoljen s tem ).
lp
cervus
29. maj 2011 10:21
Vprašanje je bilo, koliko in katere tipe prehranjevanja gob poznamo. Gobe so glive, obratno pa ne nujno, če se prav spomnim. Glede na to, s kakimi detajli zdaj pri biologiji davijo osnovnošolce, pa se ničemur ne bi čudila. Ampak jaz odgovora še vedno ne vem, tako da čakam na pomoč.
Sonja
30. maj 2011 16:24
Gobe so glive niso rastline,ker nimajo zelenega barvila in si same ne izdelujejo hrane in lahko živijo v temi.
Razmnožujejo se s trosi.♥
pat3
30. maj 2011 16:29
Ja?
Odgovora ne vem mislim da je tam okrog 20 morda 30?
pat3
30. maj 2011 17:06
Na tole vprašanje, kakor še na marsikatero v zadnjem času, je bilo že nekajkrat odgovorjeno, če ne prav precizno, pa vsaj tam nekje blizu.
In že kakšnega pol leta to ni več zanimiv kviz, ob katerem se lahko ta ali oni tu in tam tudi kaj koristnega nauči, ampak poligon za tako in drugačno duhovičenje. Sem se nekajkrat tudi sama odzvala na ta način, ni bilo prav in se bom potrudila, da tega ne bom več počela.
Zdaj že tri tedne modrujemo o življenskem stilu gliv, saj načeloma me to prav nič ne moti, malo vem o njihovih navadah pa bi me to zanimalo. Ampak o tem ne zvem dosti, veliko več pa o frustracijah, mnenjih in nerodnih promocijskih tehnikah marsikaterega drugega organizma.
Daj janko1, poženi barako naprej!
nola
neznan uporabnik
30. maj 2011 17:26
Smo pa res grozni
Kar se mene tiče, lahko Janko tudi požene voz naprej. Rada bi pa pred tem vseeno vedela, koliko in katere vrste prehranjevanja gob poznamo?
Kakšna je razlika med gobo in glivo?
Pa mimogrede še, zakaj moramo po pravilih gobe, ki jih uberemo v gozdu, očistiti na licu mesta in zakaj jih ni dovoljeno transportirati v polivinilastih vrečkah?
Nola, če na tvoje duhovičenje ni pravega odziva, poskusi morda s kakšnim bolj direktnim tekstom, tako kot dostikrat znaš. Bo verjetno več odziva.
Se tudi strinjam, da so mnogo bolj zapletena vprašanja v stilu "Na kateri strani knjige "Te pa te" so jedli "to pa to"?" hehe..
japaja
30. maj 2011 18:16
Le zakaj bi bili grozni,kdo in kje
Lepo, da dovoliš, da Janko požene zadevo ali pa ne. Če drugega ne, imaš eno posebno toleranco.
Jaz bi tudi rada vedela vse te gobne skrivnosti.
Pa hvala za nasvet, te bom pa kar poslušala in direktno vprašala kdo te je danes in v zadnjih desetletjih tako prizadel, da si prisiljena kvakati kot kvakaš?
Ker vidim, da so ti literarna vprašanja všeč, ej ta bo po tvojem okusu
Katera od minornih oseb v romanu angleškega avtorja z nenavadnim imenom je po letu zajtrkovanja ovsene kaše in obedovanja grahove juhe izjavila: Some people find everything classy
nola
Sporočilo je spremenil(a) nola dne 30. 2011 18:17
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tortilje s pivsko omako iz čokolade
Domača vroča čokolada s smetano