19. apr 2011 14:17
Ja, reec!!
lp
mzm
19. apr 2011 14:17
Ja, reec!!
lp
mzm
19. apr 2011 14:28
janko1 je napisal/a: |
Iščem ime in priimek Francoza, ki je v osemnajstem stoletju promoviral uporabo krompirja med prebivalstvom (ni kakšen vladar ali kaj podobnega). Danes nosi neka krompirjeva jed njegovo ime. janko1 |
Da ne bomo pozabili, kakšno je vprašanje sploh bilo.
Mimogrede: za surov krompir sem doslej že velikokrat slišala, da je škodljiv in da fajn zbolimo, če ga jemo. Te dni pa berem Preživela z volkovi in ta deklič naj bi si na poti lakoto pridno tešil s krompirjem, očitno surovim, ker nikjer ne piše o kurjenju ognja .
Cilaneznan uporabnik
19. apr 2011 14:39
Mensezdi, da je bil ta tip Pomfri ?
japajaneznan uporabnik
19. apr 2011 14:43
Aja! Ime in priimek!
Frit Pomfri.
japaja
19. apr 2011 16:10
Cila, avrorica de Fonseca je priznala, da je knjiga v celoti izmišljena, če se ne motim. rosie
19. apr 2011 16:33
Cila je napisal/a: |
Da ne bomo pozabili, kakšno je vprašanje sploh bilo. Mimogrede: za surov krompir sem doslej že velikokrat slišala, da je škodljiv in da fajn zbolimo, če ga jemo. Te dni pa berem Preživela z volkovi in ta deklič naj bi si na poti lakoto pridno tešil s krompirjem, očitno surovim, ker nikjer ne piše o kurjenju ognja .
|
Oče mi je pripovedoval, da je jedel surov krompir, da mu ne bi bilo treba naslednji dan v šolo, pa ni bilo nobenega učinka.
JJ
19. apr 2011 16:40
rosie je napisal/a: |
Cila, avrorica de Fonseca je priznala, da je knjiga v celoti izmišljena, če se ne motim. rosie |
Uh, pa res. Šele sedaj sem šla brskat po internetu. Ampak avtorici zamerim samo to, da ne ve, da je krompir treba skuhat + še kar nekaj prehrambenih kiksov. Upam, da jih ni bilo veliko, ki jih je zamikalo poskusiti.
Japaja: a ni polno ime Antony Frit von Pofrit .
Cila
19. apr 2011 18:49
JanisJoplin je napisal/a: | ||
Oče mi je pripovedoval, da je jedel surov krompir, da mu ne bi bilo treba naslednji dan v šolo, pa ni bilo nobenega učinka.
|
Normalno, premalo ga je pojedel
lp
cervus
19. apr 2011 19:42
sok surovega krompirja pa pomaga pri zelodcnih tezavah.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
19. apr 2011 19:55
Pa tudi, vsaj Jack London je takega mnenja, pri skorbutu. En ameriški štos, tako kot fižol in polenta.
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ržen sendvič s kajžarsko klobaso
Zelenjavna zloženka