Se gremo igrat?

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

4. feb 2007 9:03

No, pri nas niso palice, sploh pa ne leskove...............tistemu grmu se pa reče javor, maklen http://www.floracyberia.net/spermatophyta/angiospermae/di Pri nas se uporablja posebej obdelana kost. So jo pri teti imeli najbrž nekaj desetletij isto. No, stvari so lahko lokalno različne, zato naj bo, odgovor je priznan, nadaljuj, Matjaž, pa svojih napotkov iz prejšnjega zapisa se drži!!!!! rimljanka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

4. feb 2007 9:13

Pri nas na kranjskem je žlemovka tudi lesena. Ognjič

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

4. feb 2007 11:59

Ne vem, ne vem, jaz naj bi čimprej, najbolje takoj postavila vprašanje, Matjaž pa ...........???????? rimljanka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. feb 2007 13:28

Pri nas, na severu, imamo leseno žlemovko, sproti pripravljeno iz kakršnegakoli lesa, ki je gladko obdelano. Seveda je bolj praktično , če je to izdelano iz kosti, ki je trajnejša ... Matjaž, ali ima tisti grm, iz katerega delate špale ( najbrž špile) kot plod rdeče, triroge kapice, imenovane tudi farovške kapice. Pri nas se temu reče metlen in je zaradi ravnih poganjkov primeren za špile ? ( Me zanima , kako se v ZDA zmenijo glede poimenovanja posameznih predmetov. frina

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

4. feb 2007 14:29

Frina, sem ravno ustala, pa res ne vem kaj se bockate. Vedno bolj se mi zdi, da slovensko sploh ne znam vec Jerneja USA

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. feb 2007 17:39

To je različnost v istem narodu. No, pri nas mama reče špile, ata špale, smo pa vedno uporabljali, ker verjamem Rimljanki, strupene ¨tisto. Prosim, Rimljanka, da v resnici jasno poveš, ali je uporaba trdoleskinega lesa za špile al špale nevarna za zdravje . frina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

4. feb 2007 19:37

Po moje uporaba lesa trdoleske za špile ni nevarna (konec koncev vi to potrjujete), je pa trdoleska res strupena, semena menda bolj od drugih delov. Brez panike torej. http://www.okrasnivrt.com/Rastline/Euonymus.php rimljanka

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

4. feb 2007 21:41

Pojdimo se igrat naprej. Velikokrat se sliši vse dobre stvari so tri. Če so pa v kombinaciji, so za nekoga sreča. Kaj je sreča za dolenjca? Da mal pomagam, ena je tekoča, druga je hrana, tretja je pa predvsem lepa. Združil jih je pa Janez Trdina. Matjaž

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

4. feb 2007 22:48

hehe, ena je ziher cviček Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti