Se gremo igrat?

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

1. feb 2007 21:10

toliko o mojih pobožnih željah ... Rimljanka, vprašaj, prosim Blanchy

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

1. feb 2007 21:12

No, prošnji ugodeno. Beseda KUMINA se, skupaj z ustreznim pridevnikom, uporablja za poimenovanje vsaj treh različnih začimbnih rastlin. Katerih? Zaželena je razlaga, opremljena z latinskimi imeni, da bo stvar res popolnoma jasna in enoznačna. rimljanka

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

1. feb 2007 21:28

1.navadna kumina -Carum carvi 2.črna kumina-Bunium persicum (včasih so tako pravili tudi črniki: Nigella sativa)majhna, črna semena zelo ostrega okusa 3.kumin- Cuminum cyminum-laška kumina ali tudi orientalska 4.bela kumina- -sivozelena semena dajejo pikanten okus v mešanici začimb kari A sem blizu? LP PS. Glutamat Je brezbarvni prašek, ki se pridobiva iz rastlinskih beljakovin. Uporabljamo ga kot dodatek za izboljšanje okusa. juhica Sporočilo je spremenil(a) juhica101 dne 01. feb 2007 21:45:31

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

1. feb 2007 21:38

OK, juhica, kar nadaljuj. Sem mislila na Nigella sativa s črno kumino. rimljanka

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

1. feb 2007 21:47

Ne najdem po latinskega imena za belo kumino lp juhica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

1. feb 2007 22:08

Po moje je to kar kumin (po edinem linku na googlu na to temo). rimljanka

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

2. feb 2007 7:42

KUMINA: CARUM CARVI titta

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

2. feb 2007 10:03

Kakšna je razlika med fauncuti in fantovci in kaj je sploh to? LP juhica

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

2. feb 2007 10:21

Bo treba v tečaj češkega jezika ? siba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti