12. dec 2017 15:24
Takoj postavim novo vprašanje. Samo, da si ga izmislim...
12. dec 2017 15:24
Takoj postavim novo vprašanje. Samo, da si ga izmislim...
12. dec 2017 15:32
Evo...tole bo eno lahko. Prekmurska gibanica je zaščitena. Kako si sledijo plasti po nadevih v gibanici? Na netu boste našli odgovor.
12. dec 2017 15:34
Katarinči, jaz se strinjam glede prepucavanja ... drugače me pa vse zanima, se vsaj nekaj naučimo, ko bluzimo tukaj
12. dec 2017 15:36
Das hängt zusätzlich und obendrein auch noch mit dem hohen Kaliumgehalt zusammen.
Ebenso sind auch unter der Schale Farbstoffe, sogenannte Anthocyanidine. Hier ist der
Farbstoff Cyanidin zusätzlich verantwortlich, ebenso der hohe Ph-Basenwert von +54.
Säuren werden mit Minus - gekenntzeichnet.
Diese gesamten Zusammensetzungen plus ein hoher Gehalt an Vitamin B6 führen
mit Weinsteinsäure zu einer indikatorischen Reaktion.
Tole je del nemškega članka za prejšnji odg. Res, da znam nemško ampak kakšen strokovni izraz mi je pa ušel iz glave.
Pomirite se, vse je ok.
12. dec 2017 16:58
Gibanica:krhko testo, makov nadev, vlečeno testo, skutni nadev, vlečeno testo, orehov nadev, vlečeno testo, jabolčni nadev, vlečeno testo, makov nadev, vlečeno testo, skutni nadev, vlečeno testo, orehov nadev, vlečeno testo, jabolčni nadev, vlečeno testo, preliv iz smetane in rumenjakov..?
12. dec 2017 18:52
Zapis okoli pH (in ne Ph) je še vedno nekorekten. pH je pač merilo za bazičnost/kislost in obsega lestvico od 0 do 14, manj od 7 je kislo, več od 7 bazično, 7 nevtralno.
12. dec 2017 20:09
Vrtejbenka...bravooo nadaljuj prosim.
12. dec 2017 20:31
Hvala Venturini ..Za spremembo pa slikovna uganka...katera sladica bo nastala iz tega testa?
12. dec 2017 20:46
Mogoče kobariški štruklji..mmm...
12. dec 2017 20:49
Ne, niso štruklji..sladice tukaj, vsaj na Kulinariki nisem zasledila.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sadne rezine s slivami
Koruzna pogača, obogatena s kefirjem