10. jul 2007 21:22
haha... me že fest noga boli.... ker brcam u prazno.. Bom samo še tole rekla, da je potem škorpijon, kaj pa kača? katti
10. jul 2007 21:22
haha... me že fest noga boli.... ker brcam u prazno.. Bom samo še tole rekla, da je potem škorpijon, kaj pa kača? katti
10. jul 2007 21:27
bober, podgana, lesni črvi. zadnji poskus. F r i n a
10. jul 2007 21:27
ja, ena brca je v prazno, ena je ta prava. ežoj
10. jul 2007 21:32
frina: podgana ( hišni jelen - household deer, na sliki ) je prav, ostanejo: jegulje iz grmovja in kozice ( rakci ) iz grmovja ( niso škorpijoni ). ežoj
10. jul 2007 21:46
kozica iz grmovja - jastog Dana
10. jul 2007 22:00
ne, ni jastog. ežoj
10. jul 2007 22:14
kozica iz grmovja - kobilica emily
10. jul 2007 22:23
emily: bravo, ostane še: brushwood eels ežoj
10. jul 2007 22:31
saj je katti že uganila, kača, ne? emily
10. jul 2007 23:24
ja emily, pravzaprav je katti uganila kačo in podgano ( tudi frina je pomagala ), ti si pa uganila kobilice.
Prav je, se mi zdi, da katti nadaljuje.
Nekdo je zapisal: kitajci jedo vse kar ima štiri noge razen kuhinjske mize, in vse kaj plava razen čebra..
drugače, če se gre v google z: brushwood eels, brushwood shrimps, takoj se vidi, da gre za kače (snakes ) in kobilice ( grasshoppers ), za podgano se je trba mal bolj potrudit, v google z " eating rats " pa se tudi najde ( priložena fotografija je z google )
odstavek iz knjige, ki mi je dal idejo za vprašanje se glasi:
Local specialities - though perhaps not the coolie´s " brushwood eels "( snakes ), brushwood shrimps ( grasshoppers ) or " household deer " ( rats ) - found their way to the imperial kitchens in the form of tribute, and since specialities often............( lokalne specialitete - čeprav morda ne ravno od kulijev kače, kobilice in podgane- najdejo svojo pot do cesarske kuhinje v obliki davkov............ ).
Torej, katti, nadaljuj.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Suzanine palačinke
Pure testenine z dimljenim lososom