27. jan 2008 21:36
Naj ugibam: sashimi je sushi brez riža in alg. Imam prav? Bernarda
27. jan 2008 21:36
Naj ugibam: sashimi je sushi brez riža in alg. Imam prav? Bernarda
27. jan 2008 22:39
Ne.
LP
cervus
27. jan 2008 23:43
meni se zdi da terlikar ima prav: sashimi je le surova riba, sushi je pa " tisto zvito, riba , riž, alga........ " ežoj
28. jan 2008 0:57
sashimi se termično obdela, suši pa ne ? simond
28. jan 2008 14:49
Google pove: "Suši" je v bistvu riž, pripravljen na poseben način (okisan), ne surova riba na rižu, kot to pogosto razumemo pri nas. Zato obstaja tudi vegetarijanski suši, saj dodatki lahko vključujejo vse od rib, mesa, zelenjave in jajc. Ti dodatki so lahko kuhani ali surovi. Pogost dodatek so tudi morske alge, nori, ki lahko služijo kot ovitki, trakci ali preprosto dodatek... Sashimi (ki je pravzaprav surova riba) je lahko iz kakovostnih rib (losos, bela riba, škamp). Zraven paše sveža zelenjava, japonski hren, sojina omaka... Obstaja pa tudi kuhinjski nož Shashimi za filetiranje ribe Kristalka
28. jan 2008 14:56
hehehe, Kristalka, seveda je to to. Kar zastavi naslednje vprašanje, prosim!
Lp
cervus
28. jan 2008 15:36
Sem poiskala nekaj enostavnega: Kakšna je razlika med klasično prekmursko gibanico in prebrisano gibanico? Kristalka
30. jan 2008 8:34
Kristalka je napisal/a: |
Kakšna je razlika med klasično prekmursko gibanico in prebrisano gibanico? Kristalka |
30. jan 2008 8:47
v zlaganju plasti? Bi rekla, da je prebrisana kot ponarejena gibanica ali pa tista "gibanica na hitro" iz baze. veverica
30. jan 2008 11:45
veverica je napisal/a: |
v zlaganju plasti? Bi rekla, da je prebrisana kot ponarejena gibanica ali pa tista "gibanica na hitro" iz baze. veverica |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pica zvitki
Gnetemo, pečemo in jih že jemo