30. maj 2007 20:32
ne ne ne ne ne.........................ugibate, ugibate,...............sem pa dala že dva namiga (no ja, vsaj menim, da sta. Vsak je v enem od mojih zapisov). ..................pa srečno... rimljanka
30. maj 2007 20:32
ne ne ne ne ne.........................ugibate, ugibate,...............sem pa dala že dva namiga (no ja, vsaj menim, da sta. Vsak je v enem od mojih zapisov). ..................pa srečno... rimljanka
30. maj 2007 20:42
Kosmulja? Naj vsak dan bo s soncem obsijan
30. maj 2007 20:59
materina dušica Ančka Bančka
30. maj 2007 21:09
Sem namignila, da pravzaprav ne bo cvetela. Pa ne me čisto 100% vzet . rimljanka
30. maj 2007 21:13
limona?
titta
30. maj 2007 21:17
Tudi meni je prvi hip delovalo kot kosmulja, vendar listi niso pravi in tudi kot grmovnica mi ne deluje.Bo treba malo pobrskat ... kobra 1
30. maj 2007 21:22
Ne bo odcvetela? A to pomeni, da pobiramo popke ali cvetove?
LP
cervus
30. maj 2007 21:44
Tihi glasek iz podzavesti mi sepeta, da gre za korenje. Ampak knjige se vedno nisem nasla! lp, proxima
31. maj 2007 8:10
Knjigo Zelenjavni vrt Georgea Seddona in Helene Radecke sem nasla, citat tudi - strani 169-172. Na strani 169 pise: "Rumeno korenje ima veliko, dolgo koreniko, široko ali debelo in rumeno obarvano, na vrhu je širša, spodaj koničasta, nikoli razcepljena ali razvejana. Prijetnega okusa je in zato ga običajno uporabljamo za prehrano." Iz dela "The English Herbal" zdravnika Williama Salmona, iz leta 1710. Na straneh 170-171 je velika slika korenja, ribežna in sklede naribanega korenja. Na strani 172 je tvoj citat, naveden je isti vir kot tri strani pred tem. Iz tega se da sklepat, da gre za korenje - tihi glasek je imel prav, zal pa tihi glasek se nikoli ni videl originalne knjige, ki mora biti sicer strasno zanimiva...:)) lp, proxima
31. maj 2007 8:27
proxima, saj sem vedlea, da boš našla knjigo...........................
No, zdaj veste še nekaj več o navadnem korenju, no ja, pravzaprav bolj rumenem, ki je pa, vsaj po mojem mnenju, veliko boljše od oranžnega.
Nadaljuj, prosim.
Že čakam(o) na tvoje vprašanje.
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svinjska ribica
Polnjene gobe