Mygrace
sporočila: 6506
10. nov 2011 13:48
Naj bo, velja zacumprano tudi ..se pri meni čoklada tako obnaša haha..
Okej, za tiste ZAjčje dam pa tut Blancy zeleno luč (pod pogojem da so zajčje jeterce..)
Ampak jst sm rekla ducat!
Mygrace
Mygrace
10. nov 2011 13:48
Naj bo, velja zacumprano tudi ..se pri meni čoklada tako obnaša haha..
Okej, za tiste ZAjčje dam pa tut Blancy zeleno luč (pod pogojem da so zajčje jeterce..)
Ampak jst sm rekla ducat!
Mygrace
10. nov 2011 15:50
Juhu, Mygrace, buhtidej zdravja (al kdo že)!
Janko1, čisto prav si imel, da veš! Zasmojeno je beseda na mestu, pride pa od prismojenosti (vem, dnevno prakticiram), pa če milostljiva pusti al pa ne!
Trenutno jih ducat ne zmorem, lahko pa dodam v koš: zaobljeno
lp
mzm
10. nov 2011 16:52
zasmojene zajčje zarebrnice z zajemalko ...... Bi šlo?
rimljanka
10. nov 2011 17:24
Za začetek z zaseko zabeljeno zelje, zapečeno zraven zrezkov in zarebrnic, začinjenih z zrezano zeleno. Zraven zloženka z zelišči, zalivana z Zelenim. Za zaključek zabajon.
Zgolj zaradi zaveze ducatu pa še zaroštan močnik, zapečen zajec, zelenjavni zavitek, zakrknjena jajca, zakuhe v juhi in še zamorec v srajci.
V izogib trinajstici pa še zagov kipnik.
nola
10. nov 2011 19:29
Vauuuuuuuuuuuuuuuuuuu, vsaka Martinova pojedina se lahko skrije.................
rimljankaMygrace
10. nov 2011 19:40
Huh, tole je bil pa ZAdetek v polno!!
Nola, izvoli!
Mygrace
10. nov 2011 21:28
Kipnik vem, kaj je, ne vem pa, kaj pomeni zagov. Zag? Nola, razsvetli me, prosim!
lp
cervus
10. nov 2011 21:58
Nola
tulka
10. nov 2011 22:04
elaphus je napisal/a: |
Kipnik vem, kaj je, ne vem pa, kaj pomeni zagov. Zag? Nola, razsvetli me, prosim! |
Še emne, prosim, Google sicer pove tole, a premalo, Kalinškovo imam pa domadoma......
rimljanka
10. nov 2011 22:12
Zagov kipnik
recept 1621, str.382, S.M.Felicita Kalinšek, učiteljica na gospodinjski šoli
Slovenska Kuharica, osma izpopolnjena in pomnožena izdaja, Ljubljana 1932
Skuhaj pičle 3/4l dobre kavne smetane 10 dkg zaga, da bo gladko in prav gosto, toda pazi, da se ti ne prismodi. Potem deni zago v skledo, in ko se shladi, primešaj 5 rumenjakov, žličico vanilijevega in še 7 dkg navadnega sladkorja, malo soli in od 4 beljakov trd sneg in moke, kolikor je primeš s tremi prsti. Namaži primeren model z maslom, potresi ga dobro z drobtinami, deni vanj pol mešanja, pomaži en oblat z marmelado, ga razlomi ter deni semintja kak košček. Nato deni v model še drugo polovico pa zapeci lepo rumeno. Pečenega stresi v skledo in potrosi s sladkorjem. Ali ga kuhaj v sopari pol ure, v v skledo stresenega polij z vanilijevo kremo ali z jajčno peno.
Vprašanje: Kaj je zago?
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gnetemo, pečemo in jih že jemo
Rižek v poletni solati