5. okt 2007 19:38
veverica,
skor bi padel s stola, ko sem prebral tvoj post. Sem že imel slabo vest, češ kaj zastavljam vprašanja iz " čudnih " knjig, čeprav sem se tolažil, da se vse dobi na omrežju. V moji knjigi ( Sultan`s Kitchen, A Turkish Cookbook avtorja Ozcan Ozan-a ) na strani 148 je " tavuk gogsu kazandibi ( gogsu pisano z veliko pikic in vijugic ) ali chiken brest pudding ( puding iz piščančijih prsi ), rabimo:
-cca 300 gr frišnih piščančjih prsi, brez kože in kosti
- 3/4 kozarca škroba
- 8 in 3/4 kozarca mleka
- 1 kozarec smetane
- 1 kozarec sladkorja
- ščepec soli
- 3-4 jušne žlice mletega sladkorja
Iz tega se naredi puding, če kjerga zanima, lahko napišem cel recept, drugač, vtipkajte v google "tavuk gogsu " in boste dobili recept za puding z rižem, namesto škroba.
Ko sem omenjeno knjigo gledal na amazon.com me je zainteresiral prav ta recept in sem je največ zaradi tega kupil, drugače je knjiga zelo v redu, nekaj receptov sem preizkusil, so zelo v redu. tega žal, ne.
veverica, pa kako si to izbrskala, dej mal povej, sem pa res firbčen, kot vidiš, sem tisto iz vikipedije citiral.
A ja, seveda si prav odgovorila, le ne vem kaj je z Nolo, smo je pa kar preskočili, ti pa zastavi vprašanje, dokler Nola ne zaropota, pol se bomo pa nekako izgovarjali.
ežoj