23. sep 2007 10:45
Zlobnice...........................kak teden dni boste pa že počakale, zdaj pa zanalašč še ne bom vprašanja postavila.............................. rimljanka
23. sep 2007 10:45
Zlobnice...........................kak teden dni boste pa že počakale, zdaj pa zanalašč še ne bom vprašanja postavila.............................. rimljanka
23. sep 2007 21:40
lp
cervus
23. sep 2007 22:06
............................ rimljanka
25. sep 2007 20:50
No, kaj pa, če se odločim, da je čakanja dovolj?
Zdaj, jeseni bomo pri nas potrebovali sviž. Pa ne samo pri nas. Sicer se ga uporablja v razne namene, mene zanima en, s kulinariko povezan. In - seveda me zanima, kaj je sviž. Še njegovo splošno poznano sopomenko, prosim.
Trodelno vprašanje torej, najbrž prelahko. Pa naj vam bo.
rimljanka
25. sep 2007 21:00
Boste mogoče korenje in podobno zasipali z mivko? nola
25. sep 2007 21:24
odgovor ni popoln. rimljanka
25. sep 2007 21:30
Sviž je pravzaprav mivka. Pri nas (no, pri moji omi) smo še rekli, da bomo kaj dali v "dravski pesek" ali pa v "letn".
V kleti smo imeli eno tako oblikovano gredo tega peska, v temnem prostoru, tja smo pa spravili korenje, rdečo peso in včasih je oma shranila tudi jajca. Lepše kot v hladilniku. Še spomladi smo imeli čvrsto zelenjavo (recimo spodnji del), čeprav je zgoraj že kar fino pogajalo "cime".
titta
25. sep 2007 21:47
Sviž je kremenčev pesek drobne granulacije, imenovan tudi mivka, uporaben tudi za zimsko shranjevanje čvrstih vrtnin (korenje, zelena, pesa). nola
29. sep 2007 9:29
Ej, Rimljanka, zaigraj že malo "deus ex machina" in podeli dokončno odločitev, da bo zlaufalo naprej, prooooooooosim! Evo ti tudi podkupnine:
LP
cervus
29. sep 2007 13:27
No, nola je bila prva, potem je pa še dopolnila odgovor, naj torej ona nadaljuje............................(je podkupnina omehčala trd(n)o mi srce.............. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mango cheesecake brez peke
Bretonske palačinke