29. apr 2007 23:13
tumpika, tebe sem vajen v drugi rubrikli, vendar , če hočeš, riba je na koncu kuhana. ezoj
29. apr 2007 23:13
tumpika, tebe sem vajen v drugi rubrikli, vendar , če hočeš, riba je na koncu kuhana. ezoj
30. apr 2007 7:28
Aja, ežoj, a nisi rekel, da te nekaj dni ne bo na netu??????? rimljanka
30. apr 2007 9:15
rimljanka, a ne vidiš da mi manjka strešica, nisem doma, na tem računalniku sem se mogel znova prijavit ( uporabniško ime in geslo niso vžgali ). A ja, a ne iščemo ime jedi ? ezoj Sporočilo je spremenil(a) ezoj dne 30. apr 2007 09:19:16
1. maj 2007 13:47
Imaš v mislih quenelles? Če so ribje, so najbrž slavne quenelles de brochet, po naše ščukini cmoki, lionska specialiteta, običajno postrežena s kremasto omako iz potočnih rakov. nola
1. maj 2007 18:24
Zame zelo težka naloga, moram rečt nikakor se ne morem vključit Kristalka
1. maj 2007 20:13
Ah, ezoj/ežoj, nisem malenkostna, itak se mi ob tvojem imenu pokaže v možganih tvoja slika, tam iz Tremerij . Sicer pa - kak kratek izlet vstran je dobrodošel, a ne? Sem pa opazila zvezdico ob tvojem imenu. rimljanka
3. maj 2007 6:12
Evo,
spet imam svojo strešico.
nola,
saj veš, da imaš prav, ti postaviš vprašanje ( kaže, da si ti en maček za ribe ).
Mal sem še " pogooglal " in sem se dodatno izobrazil o quenelles: jaz nisem vedel, da so lahko glavna jed.
Kristalka,
pri večini vprašanj se jaz tako počutim, ko se rimljanka, blanchy, elaphus in še kdo izmenjujeta.
rimljanka,
kaj tista zvezdica pomeni ( pa ne nobenemu povedat, da jaz tega ne vem ).
Ognjič,
nič te ni bilo v slaščičarno " Egipat " ( vsaj ne 30. aprila okrog poldneva ). Za tolažbo, domačini pravijo, da to ni več ( slaščičatna ), kot je nekoč bila.
ežoj
3. maj 2007 10:14
Ko smo že pri francoski kuhinji, kako se imenuje sok nezrelega grozdja, ki so ga včasih na veliko uporabljali namesto kisa? Originalno so ga pripravljali iz soka sorte grozdja z enakim imenom. Konzervirali so ga z dodatkom soli. Koncentriran sok se uporablja tudi pri pripravi gorčice. nola
3. maj 2007 12:04
Verjus (jus verde) ? lp, proxima
3. maj 2007 12:44
Točno tako! nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirini svaljki s pršutom
Domača vroča čokolada s smetano