6. jan 2018 23:51
Torej, ker ponoč nimam kaj prida dela, razen tega, da spim, ker me pa kašelj matra, pa ne morem, sem tole združila z mojo deformacijo (ni ravno poklicna), da imam rada sistematiko, in sem šla malo pregledovat. Na prvo stran sem kliknila in prikazalo mi jo je v eni sekundi i kusur. Precej hitro. Potem sem šla pa dalje raziskovat, kje so bile napisane besede "šmirjakl, paklez, grvina", ki jih je omenila Vrtejbenka. To iskanje mi je vzelo slabo uro, pa lahko rečem, da sem imela srečo. Te tri besedo nimajo (vsaj razloženo in prikazano ni tako) prav nobene povezave s kulinariko. Zato res ne vem, Vrtejbenka, zakaj se nisi oglasila takrat, če si jih opazila. Po toči zvoniti je prepozno. Jaz bi zagotovo zaregljala, pa sem se igrici pridružila šele tri strani kasneje. Sem pa zaregljala zdaj, ker sem mopsiki dobesedno na pladnju ponudila možnost, da ima tudi "prvopisani" povezavo s kulinariko, pa jo je gladko spregledala. Ker "prvopisani" pomeni to, kar sem napisala, pa naj bo to na gverki, v kuhinji al pa v frizerskem salonu. Al pa v vrtcu.
No, babka1951, če ti ne veš, kaj je to gajžla v drugem pomenu besede in nočeš sprejeti dveh pisanih virov, je to tvoj problem. Je pa skrajno nevljudno in omalovažujoče, če do drugega ne, pa do Brik in Bricev, da njihovo staro jed označuješ z "bla, bla, bla". In Briška hiša na Humu oz. ljudje, tam zaposleni, ki se trudijo za promocijo pokrajine in njene kulture ter kulinarike, bi bili lahko upravičeno užaljeni.
In nobena igra tule gor na kulinariki ni resna do podna in nazaj. Za "resno" jo vzamemo, kadar nam tako odgovarja in nam zmanjka argumentov.
No, tale zapis pa je res moja poklicna deformacija. Razlaga stvari, ki nam bi morale biti čez palec že znane.
lp
Ljudje, ki si upajo reči bobu bob, so velikokrat trn v peti tistim, ki želijo bob prikazati kot jabolko. cervus
Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 7. jan 2018 09:18