4. feb 2012 16:54
Ja se da. Mislim, da sem v Sparu pri "eksotični" polici vidla ta riž. Osebno pa mislim da ni kaj posebnega, samo bolj pocasto ga moraš skuhat.
Monika7
4. feb 2012 16:54
Ja se da. Mislim, da sem v Sparu pri "eksotični" polici vidla ta riž. Osebno pa mislim da ni kaj posebnega, samo bolj pocasto ga moraš skuhat.
Monika7
4. feb 2012 17:00
hvala Monika ;)
ela12
4. feb 2012 17:10
Nisem ekspert za suši, mi je pa kolegica, ki je par let preživela na Japonskem, enkrat razložila, da z rižem ni treba preveč komplicirati. Kupiš navadni beli riž, je pa zelo pomembno, da ga pred kuhanjuem res dobro opereš - spirati ga moraš tako dolgo, da je voda povsem bistra. Baje je s tem dosežeš, da se bo ravno prav sprijemal, ko bo kuhan (kakor sem slišala prodajam naprej.... ampak škoditi ne more).
Sonja
4. feb 2012 17:34
Riž za suši in podobne japonske zadevice mora biti ravno prav lepljiv, da se lepo sprime, ko ga zavijaš v alge, ne sme pa biti pocast. Zato za te zdeve uporabljam namenski riž in ga pripravljam po postopku, kot je pač opisan v eni knjigi o japonski kuhinji - določena količina vode, določen način kuhanja, potem dodatki.
Se pa že dobi tudi pri nas, sama ga običajno kupim v Avstriji, v eni trgovini z azijskimi potrebščinami.
Morda po nepotrebnem zapletam, a ker še nisem bila na Japonskem, se pač držim tistega, kar piše v knjigi, ki so mi jo od tam prinesli.
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci
Goveji golaž iz pečice