16. jun 2006 18:40
No ja, tudi jaz nisem prepričana, da bi kak lopov tele naše pisarije s kul slo začel sistematično proučevat in nas potem poskušal izslediti. Ne zaradi kulinarike, pač pa čisto iz zdrave pameti, predvsem pa iz izkušenj, ki smo jih imeli z vlomilci (pa je naš rotweiler spalm mirnos panje pravičnega v tem času - toliko o nevarnosti te pasme...) smo doma poskrbeli za varnostne ukrepe (brez dragih alarmnih sistemov, ker pri desetih ljudeh pod eno streho bi alarm vedno tulil). Tudi pes na dvorišču dobro dene, sploh tak, kot je naš...Zalaja sicer smao enrkat, ampak...bi rada videla tistega, ki bi potem upal bližje... Sicer pa v MB na policiji ponujajo brezplačne nasvete, kako se zavarovati pred vlomom. Ali se oglasiš pri njih, včasih pa se da zmenit in pridejo tudi domov pogledat in svetovat, kaj bi bilo najbolj primerno. KAr je gotovo veliko bolj objektivno kot mnenje podjetij, ki se z varovanjem ukvarjajo, saj je jasno, da nam bodo ta skušala prodati najdražje in morda niti ne najbolj nujno potrebno. Kar je sicer povsem normalno in ni s tem nič narobe, saj od tega živijo in potem za naše premoženje tudi odgovarjajo. Vendar "drugo mnenje", sploh če je lahko zaradi odsotnosti "faktorja zaslužek" objektivno, pri pogovorih s prodajalci ne more škodit. Mene pri internetu najbolj skrbijo klepetalnice, v katerih sodelujejo otroci. Sem zaradi narave moje službe preveč videla, da ne bi zaznala te nevarnosti. Me kuharice, ki na Kulslo razpredamo (tudi) o svojem premoženju (hiša in način življenja, kot smo ga predstavili tu na Kulslo, pa ja nista tako bogastvo, da bi pritegnilo pozornost roparjev), smo po moje lahko brez skrbi. Če pa kateri že pride, ga pa s kuhlo tresnemo po betici... Tako bi rekla - previdnost vsekakor, a brez nepotrebne panike. In na to se mi zdi, je hotela opozorit proxima. Mamamia mamamia