neznan uporabnik
28. nov 2001 9:42
Megi, naj kar preidem k odgovorom na vasa vprasanja: -glede barve kuhalne plosce: pravzaprav ne vem, kako naj opisem "mojo" barvo; uraden naziv barve je: modra barva puskine cevi; saj veva, da puskina cev ni modra-odvisno je malo od svetlobe-vcasih izgleda crna-ampak ne crna kot noc, vcasih izgleda temno temno modra, skoraj crna...res tezko recem...odlicno pase k moji kuhinji, ki je v barvi hrasta ( a vendarle ne temna); pase tudi k pultu, ki je tako temno in malo svetleje zelen (mesano) in takega vzorca kot je npr. granit oz. marmor. Tudi pecica je enake barve....tako gumbi kot drzalo na vratih pecice je medeninasto...lahko bi bilo tudi kake druge brve oz. materiala. Moram reci, da ta temna barva stedilnika in pecice krasno pase....je pa seveda stvar okusa, ampak se vsak, ki je prisel k nam, je cisto "dol padel", zato sem vam vceraj sploh vse to omenila-namrec vsec je bilo ljudem zelo razlicnih okusov in idej, tako starim kot mladim. Predvsem pa se mi zdi zelo prakticno...pri mami smo prej imeli rostfrei kuhalno plosco, pa sem rekla-nikoli vec! Bila sem suzenj ciscenja tiste plosce-saj ocistiti je ni bilo problem, ampak da si jo po ciscenju moral temeljito obrisati, da res ni bilo na njej nobenega sledu vec-sledu krpe za brisanje mislim...ne, hvala lepa. Se sama sem presenecena, kako se lepo scisti moja plosca. Cistim jo kar z detergentom za pomivanjem posode (obicajnim), ce je bila bolj zapacana sem vcasih uporabljala Astonishev Kitchen cleaner-je super, zdaj pa uporabljam kar Justov detergent za posodo (ne mislim delati prav nobene reklame, ampak ker ste me vprasali, kaj uporabljam za ciscenje...), ki neverjetno lepo ocisti tiste rinke okrog gorilca, razmasti mascobo na plosci, krasno ocisti tako mascobo v pomivalnem koritu (le ta je rostfrei) kot tudi vodni kamen na rostfreiu korita ter pipe. Tudi mrezica na stedilniku je iste barve kot plosca, tako da se od plina zazgani deli mrezice-kar je po nekaj letih neizogiben pojav-sploh ne opazi...pa tudi ocistis jo z lahkoto. Sorodnica ima zelo podoben stedilnik mojemu, le da je plosca rostfrei, mreze pa so crne, pa vam povem, da meni ni vsec...ampak se enkrat poudarim-to je res stvar okusa. -glede "izvlecljive" mreze iz pecice: meni se zdi to super varianta...vam povem, raje bi si kupila pecico nekaj mesecev pozneje in imela tako (malo drazjo najbrz)-verjemite mi, vedno, kadar se "matram", ko drzim vse skupaj in preverjam stanje v pecici, mi je zal, da nimam take. -kar se tice korita: tudi jaz sem se bila odlocila za rostfrei, ker sem pri tascinem koritu ugotovila, da se prav nobeno drugo korito ne da tako lepo ocistiti (s tem mislim raznorazna barvasta korita). Jaz imam sicer korito firme Bianco, pa vam povem, da se zna zgoditi, da so nasa, slovenska korita boljsa....moj rostfrei je namrec - kako bi rekla-nekako premehak, saj se v njem poznajo raze....tega se pri nobenem, bolj obicajnem rostfrei koritu nisem opazila. -glede gumbov na delovnem pultu: pri meni so dvignjeni nad nivo plosce oz. je plosca se kar "globoka", tako da se mi lahko kar precej tekocine polije-se nikoli, prav nikoli se mi ni zgodilo, cesar se vi bojite...pa tudi po kuhinji mi ni se nic steklo, pa sem dostikrat nerodna ali pa mi kaj kar precej prekipi...vidite, to je bil pri meni tudi eden od razlogov, da se nisem odlocila za steklokeramiko-v kuhinji imam namrec parket....le kako bi mi SK plosca ulovila tekocino s stedilnika???? -ze veste, kaksno kuhinjsko pipo boste kupili? Jaz si zelim (a je nimam) tako, iz katere lahko povleces tus-je zelo prakticno pri splakovanju korita po ciscenju le tega. Uf, koliko sem napisala-saj bi bilo bolje, ko bi se slisali po telefonu....ampak tako bo na vse tole moje pisanje kdo pristavil se kaj, kar vam bo pomagalo pri vasi odlocitvi. Zelim vam veliko veselja pri opremljanju in kasneje pri ustvarjanju v novi kuhinji. Pa seveda lep dan! Marta Spremenil(a) - marta dne 28 nov 2001 14:47:08