6. feb 2017 20:59
Dari, tvoje pisanje me spominja na moja mlada leta. S sedanjim možem sva bila pred poroko par 4 leta, po poroki pa še štiri leta brez naraščaja. So se sosedi že spraševali, če je pri nas kaj "narobe" , da ni naraščaja. Pa tudi pri porodu me je, žal že pokojna, dr. Vrenkova spraševala, kaj sem čakala do 27. leta, češ, da sem že stara "prvesnica", da imam tako pozno prvega otroka. Takrat sem kar malo "ponorela", češ nikoli vam ni prav: če zanosiš prezgodaj ali malo bolj pozno. No, midva z možem sva si prva štiri leta zakonskega življenja res privoščila zase in nekaj potovanj, ker sva se zavedala, da bova potem nekaj let morala biti malo "prizemljena" kar se potovanj tiče. Pa mi ni nič žal za malo "pozno" materinstvo, vsaj za tista leta okoli 1980. Zato pa sedaj, čeprav sta se tudi otroka odločila za malo bolj pozno starševstvo, toliko bolj uživam kot babica (pa tudi dedi ne zaostaja), saj se lahko v celoti posvečam dvema vnučkoma in dva vnukinjama, saj nima več drugih "delovnih" obveznosti.
kača