13. jun 2006 15:54
jernej, tudi jaz se podpišem. Res nas je veliko nekadilcev ki ravno zaradi dima ne hodimo po lokalih, tako da se za upad barov ni za bat. Tudi sicer se mi zdi, da so v gl. v barih zaposleni študentje in študentke in ti imajo še precej drugih možnosti dela, za tistih nekaj pravih gostincev pa bo ostalo dovolj dela na račun nekadilcev:) anamarija, saj te niti ne nameravam prepričat. Kadilci, ki kadijo tako, da vame ne gre njihov dim, me ne motijo. Nasprotovala pa sem trditvi, da bi lahko imela fanta kadilca. Ker tu gre za privlačnost, ki mora bit, pa se pri nekom, ki mi smrdi, pač ne more razvit... Kolegov sploh ne prepričujem, ker mi je vseeno, kaj počnejo. kadar pa mi kdo veliko pomeni, pa ga ne bi mogla gledat, da si to dela;) tudi zato ne bi hotla bit s kadilcem, ni pa to glavni razlog. Ja, sem pa težila puncam, ki sem jih inštruirala, ker jim nihče drug ni, starši niso vedeli in ker vem, kako je ko ne moreš dihat in se mi zdi škoda tako mladih ljudi in ker mi ni bilo vseeno zanje. gotovo ni nobena nehala kadit samo zaradi mene, ampak to še ne pomeni, da se mi ne zdi prav bit ena kaplja v morje. Splača se vsaj probat! in če punce niso pokadile enega čika predno so šle na inštrukcije, da jim ne bi "težila", sem za moje pojme že nekaj dosegla. ne boš me prepričala, da je narobe poizkušat obvarovat 15 letna pljuča... izid, se strinjam, da so zagrizeni kadilci, ki bojo zainat kadili še več, dokler jim ne klikne. Ampak so tudi drugačni kadilci, ki se jih kaj takega tudi prime... Recimo jim ni vseeno, če se jih zavoha... Ali da imajo rumene zobe. Ali pa ti celo sami rečejo: daj, še kdaj mi reči... pa jih niti ni tako malo... Ki v bistvu ves čas hočejo nehat, pa iščejo razloge in ko se jih dovolj nabere, zberejo moč, da nehajo. Poznam jih kar nekaj, ki so rekli, smo kadili na faksu, pa v službi, pa doma, potem pa nismo več smeli v službi, potem mi je pa doma tudi smrdelo vse po čikih, pa sem pač nehala... Veri