12. jun 2006 10:51
Se strinjam z večino - jaz sem za ta zakon in sem vesela, da se je ta "gonja" začela:)! Ko je bila moja mami noseča z mano, je morala delati v pisarni s sodelavcem, ki je non stop kadil. Bila sem 1 mesec prezgodaj rojena in kasneje sem imela 2 pljučnici, po katerih mi je ostala astma (čeprav sem se je zdaj znebila:). Alexis, seveda ti ne morem dokazat, da je to od tega, je pa precej možnosti, se ti ne zdi?...
Ker sem imela astmo, kot najstnica nisem mogla v NOBEN lokal ali disko, saj so bili vsi tako zakajeni, da sem dobila takoj napad... In dejansko se nekadilski najstnik še danes nima možnosti kjerkoli zabavat, ne da bi pasivno kadil... Se ti zdi to fer? Povej mi za eno diskoteko, plesišče, ... karkoli, kjer je KAJENJE POPOLNOMA PREPOVEDANO ali imajo LOČENE RES LOČENE PROSTORE, tudi tam kjer plešeš ali pa tudi ponoči!!! Ker je pač odločitev o tem prepuščena lastnikom, kar sama zagovarjaš... Dokler bo tako, bojo samo kadilski lokali...
Tistega maminega sodelavca sem, ko sem bila že malo starejša, sama postavila na vrt kadit sredi zime, ker je hotel to počet tudi pri nas na obisku, mami si ni upala, jaz pa se sploh nisem sekirala in sem mu lepo odprla ven, pa gremo ven, kaj se to reče, jaz ne bom tvojega sranja vohala in dihala!!! Zakaj bi morala??? Pri nas doma!!!! Kjer NIHČE NE KADI??? In je šel ven, saj ni mel kaj, je pa naslednji dan mamo zafrkaval, da ma ojštro hčerko:) In ko je sneg skopnel, smo videli, da so vse čike lepo zmetali na travo... Toliko o kadilski kulturi... POglej kdaj po tleh, pa ti bo hitro jasno...
Se pa strinjam, da niso vsi kadilci za v isti koš, imaš take, ki jih moraš dobesedno vršt iz svojega stanovanja, če nočeš, da ti celega userjejo, pa tudi take, ki še na prostem pazijo, da ne pihajo vate:) Take mamo radi. Čeprav nikoli zelo radi! Nikoli se ne bi spentljala s kadilcem, ker mi neznosno smrdijo, meni je pa vonj za te zadeve zelo pomemben, človek ti mora dišat, da ga lahko poljubiš!
Veri