9. nov 2006 13:38
Glede kefirja sem se že prepričala. In krepko je zakon :) Preberite: http://marika.mojforum.si/marika-about104.html Pravzaprav sem se odpravila na lov za priporočenimi izdelki v trgovino, zaradi nasveta zdravnika, da naj uživam več probiotičnih jogurtov. Povedala sem mu da sem izreden ljubitelj jogurtov in da skoraj vsak dan popijem vsaj enega. Obožujem navadni EGO. Zdravnik mi je razložil, da sevi probiotikov, ki so v jogurtih navadno niso dovolj močne, da bi vzdržale dlje časa v črevesju in se tam naselile/razmnožile.... In da lahko naredim preprost preizkus, kako živi so še organizmi v jogurtu, preprosto tako, da postavim jogurt na toplo in opazujem kdaj se bo napihnil, kajti to je znak da so organizmi živi. Našim jogurtom pa so dodani razni konzervansi, da so dlje obstojni in vprašanje koliko živi so še organizmi v njem. Svetoval mi je naj kupujem čimbolj sveže jogurte in ne proti koncu roka in če je možno domače proizvode... Tudi sama vem, da mi probiotični jogurt kar dolgo obstane, tudi po roku ni nič napihnjen, kar pomeni da sem spet nasedla proizvajalčevi reklami,... In ko sem tako brskala po hladilniku v trgovini sem opazila KREPKO, ki je bil edini že kar precej napihnjen, čeprav je rok izdelave svež... Priznam, da me v preteklosti ni pritegnil ravno zaradi slednjega. Me je malo zaneslo, vendar upam da sem komu pomagala. Nevednemu Tomažu, ki tako kot jaz v veri, da si pomaga uživa določene izdelke. Sem si pa priskrbela tudi naravno sirotko (s kmetov), tam sigurno nebo dodanih konzervansov. Če sem koga ujezila z mojim nakladanjem, naj pa malo zamiži. . lp.