17. jun 2006 21:13
Boonko, nimamo je vsi. Pri nas je hči nima (je tudi najmanj sladkosneda). Naj povem, da sem sama začela z opisano dieto (nič sladkorja, nič kvašenega, čim manj ali nič iz bele moke, žal nič sadja) grešila sem v bistvu parkrat za jagodami sicer pa ne. Eden prvih efektov ki se je pojavil, je, da mi sladko ne diši več. Prej nisem mogla mimo peciva ne da bi kaj malega porinila v usta. Zdaj me sploh ne mika več. Testirala sem zadnjič, ko smo imeli pri mojih neko fešto, pa je bila polna miza meni zelo ljubega peciva, nisem vzela niti koščka. Sicer nisem prebrala knjige o zasvojenosti z ogljikovimi hidrati ampak to bo najbrž držalo. Dodatkov zaenkrat ne jemljem, kupujem le fermentirane mlečne izdelke z bifido bakterijo in kefir. Ko se začneš enkrat o tem pogovarjati mimogrede naletiš bna ljudi, ki imajo izkušnje s tem.Prijateljica je imela take simptome, potrjeno kandido in jo je z dieto in neko bioterpijo pozdravila. Zdaj je tudi videti kot nova, prej je bila pa kar naprej utrujena. lp, še je upanje..... Robida