Zamrzovalna skrinja

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

tema odprta - 1. jun 2006 14:33 | ogledi: 3.217 | odgovori: 12

Pozdravljene,

Kupujem zamrzovalno skrinjo in ker ni sezonski čas zanje, jih je zelo težko dobiti in jih tudi ni prodjanih akcijah. Sedaj imajo pri Mercatojru elektroluxovo 2654, pa me zanima ali ima kdo doma skrinjo od tega proizvajalca in kako se obnese. Ker sem zvedela , da so skrinje s (free frost), zanič, če tako rečem, ker je motorček zelo rad pokvarjen in so v eni trgovini vse dobili nazaj, kar jo jih prodali.

Ta skrinja ki jo kupujem in je v akciji tega nima, je varčna A +, sicer prisegam na slovenske proizvajalce, amapak sedaj je bolj vprašanje cena in prlačini pogoji, to pa je v mercatorju trenutno najugodnejše.

hvala

smrkolina

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

1. jun 2006 19:29

Tudi meni je zamrzovalna omara "crknila" in to tako, da se ne da popraviti . Mi je šlo vse meso in zelenjava v noč. Mislila sem, da me kap. In tako sedaj kupujem nekaj novega, in to zamrzovalno omaro. A mi lahko prosim kakšno proporočate? Kyara

smrkolina  

2. jun 2006 7:26

Jaz sem se glede na plačilne pogoje odločila kar za elektroluksovo v Mercatorju. (80.000 sit, če kupite še kaj zraven , da bo 100.000, dobite 3 % popusta, lahko na 12 mesecev brez obresti pa še prevoz zastonj). Imamo že njihov bojler, in nam je inštalater rekel, da je to zelo dober nakup, zelo varčni (Švedska) in kvalitetno narejeni. Je energijski razred A +. Sicer bolj zagovarjam slovensko proizvodnjo, najraje bi LTH, vendar je pač tako naneslo. So pa LTH dosti dražje, obrnila sem se tudi direkt na LTH tudi v zvezi s tehničnimi informacijami , ker imajo skrinje z oznako (mislim, da je tako ZPR ene imajo pa zraven še S), tehnični podatki so za obe isti, cena pa razlika od 10 do 20.000 sit. Moram reči, da mi niso znali povedat kaj je to, razen da je energijsko bolj varčna (kako , če je letna poraba ista???, ali pa sem jaz tako neumna), poleg tega bo bili pa že zelo nesramni. Pa ni bil to pogoj da je nisem kupila , ampak to vam povem, da je bolje za infomacije vprašat v trgovini kot v proizvodnji. Poglejte na int. strani ceneje.si , tam odtipkaš izdelek in dobiš najcenejšega v sloveniji in primerjalne cene v ostalih trgovinah. LP smrkolina

monro  

član od: 14.4.2006

sporočila: 140

2. jun 2006 8:08

Mi imamo Zanussijevo skrinjo, ki pa bi jo takoj zamenjala za omaro- se mi zdi veliko bolj praktična in pregledna. A kaj, ko pri nakupu nisem imela besede- je moj videl akcijo in pripeljal skrinjo. Po štirih letih je končno priznal, da bi bila omara boljša izbira... monro

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

2. jun 2006 9:07

Smkolina pojdi na stran najdi si in odtipkaj GA tam boš našla vse gospodinjske aparate od Zanussija pa Candija.Veliko krat imajo akcije.Tam je meni mož kupil pomivalni stroj in so nam ga pripeljali iz LJ in poštnine je bilo 1500. sit.Sem zelo zadovoljna z njim.Glede zamrzovalne skrinje je pa tako da mi ni všeč ker ni praktična.V omari imaš lepo predale in imaš lahko lepo zloženo en predal meso drug zelenjavo in tako naprej je bolj pregledno pa še manj prostora zavzame ker je ožja.Je pa to spet stvar posameznika se mi zdi da je v skrinji vse nametano in iščeš dlje kot v omari kjer je pregledno.Drugače pa gorenje dela zelo varčne aparate samo so cene malo višje.lep nakup ti želim [;) LP] mamazeljka

smrkolina  

2. jun 2006 9:27

ja jaz sem se za skrinjo odločila ker se da ZAKLENT ( TO JE TO)in jo imamo v zelo hladni kleti, imam pa hladilnik z malo zamrzovlalnika v stanovanju, za prvo silo.... Moram pa priznat , da sem tle pa jaz imela GLAVNO BESEDO.... mož je bil za omaro... ha ha, enkrat sem imela pa jaz glavno:))) LP smrkolina

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

2. jun 2006 9:35

A res smrkolina? Še žal ti bo. Omara je absolutno boljša izbira. Po mojih izkušnjah (25 let). Lp Dolores

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

5. jun 2006 10:15

Jaz tudi prisegam na omaro. Ko se spomnim, kako smo iz skrinje vse vlačili ven, da sem prišla do vrečke, ki je bila na dnu...Pa smo vse lepo zlagali, ampak saj veste, kako je to, enrkat hitiš, malo preobrneš...Pa tisto dvigovanje mrež, pa iskanje...Omara pe je živi luksuz - vse imaš pred nosom.. Sicer pa, kakor komu, različni smo si. Me pa zanima, smrkolina, zakaj ti je ljubša skrinja? Mamamia mamamia

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

5. jun 2006 11:31

Mi smo imeli doma oboje, skrinjo v kleti in omaro zgoraj v stanovanju (še v časih, ko smo kupovali 1/2 teleta in podobne stvari), tako da vem, o čem govorim: Omara je res boljša za sproti, vendar ima tudi skrinja nekaj prednosti: 1. manjša poraba elektrike, saj se skrinja bistveno manj segreje kot omara, ko jo odpremo; 2. če zmanjka elektrike, se hrana v skrinji ohrani bistveno dlje; 3. če niste pripravljeni dati precej višje vsote za No Frost omaro ("Nikoli več odtaljevati"), je odtaljevanje skrinje bistveno lažje: vanjo postaviš lonec z vročo vodo, pustiš 1/2 ure in nato pobereš s cunjo vodo, ki se je natekla. Ali ve znate odtaliti zamrzovalno omaro, ne da bi povsod teklo? Jaz ne znam, zato sem že pred leti dala 100.000 SIT več (verjetno je razlika v ceni sedaj manjša) za No Frost omaro (oz. kombinacijo, ker stanujem v bloku). 4. Po mojih izkušnjah se da tudi v skrinji z dosledno uporabo košar kar dobro vzdrževati red, vendar pa je res, da uporabnica ne sme biti premajhna, ker drugače spodnje košare sploh ne doseže. 5. Če bi živela v hiši z veliko družino in veliko zamrzovala (tudi večje količine mesa ali zelenjave), bi imela skrinjo v kleti - za "dolgoročne" shranke - in omaro v stanovanju za vsakdanjo rabo. teta torta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

5. jun 2006 12:29

Saj, kot pravim, različni smo si. Mene je pri skrinji vedno motilo tisto prekladanje košar sem in tja in ker so stvari naložene eno na drugo. Omaro pa imam veliko, z dvojnimi vrati, tako da ko kaj iščem, ne odprem cele, ampak samo zgornjo ali spodnjo polovico. Pri skrinji je pač treba odpreti cel pokrov. Bi pa bila praktična skrinja, razdeljena na tri predale in da bi vsak imel svoja drsna vrata. Kot sladoledne v trgovini na primer. Ko omaro odtaljujem, dam na spodnjo polico omare večjo posodo, v katero se nateka voda, pred omaro pa večjo brisačo, da se tisto malo vode, ki steče mimo posode, ne razlije po tleh. Ko sem pred leti čistila skrinjo, je bilo to neizvedljivo, vse se je steklo na tla skrinje, potem pa hajd črpat vodo. Punce, glede na naše debate, bomo kmalu ena za drugo vedele, kakšno gospodinjsko opremo imamo, kakšno posodo na policah, v lonce si tako že kukamo? Meni je všeč. Mamamia mamamia

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

5. jun 2006 12:40

Veš, mamamia, meni je odtaljevanje prav posebno zoprno! Sicer pa pri odpiranju skrinje deluje fizika - mrzel zrak ostane spodaj in se ne dviga. teta torta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti