6. jun 2006 8:31
Pozdravljene! Mene pa zanima figova marmelada. Ima mogoče katera recept?Lani sem jo jedla v Tunisu in je bila božanska. Romanad
6. jun 2006 8:31
Pozdravljene! Mene pa zanima figova marmelada. Ima mogoče katera recept?Lani sem jo jedla v Tunisu in je bila božanska. Romanad
6. jun 2006 8:55
Mansaj, ne mislim želirni sladkor ali Želin, omenjajo se želirna sredstva, ali pa je to isto? Lp Dolores
6. jun 2006 9:00
Romana, mi delamo figovo marmelado takole: Fige razrežemo na četrtine, dodamo 60 dag sladkorja ali po okusu, premešamo in pustimo v posodi stati čez noč. Naslednji dan kuhamo do želene gostote (če hoćemo džem ali marmelado), proti koncu kuhanja pa dodamo žlico limoninega soka na kg marmelade (približno). Po okusu na koncu lahko dodamo tudi malo ruma. Jaz pa bi te mimogrede prosila za recept za tvoj ajvar iz Pekla. Lp Dolores
6. jun 2006 10:19
Pozdravljena Dolores! Hvala za recept za figovo marmelado. Povej mi ali fige olupiš ali ne? Recept za ajvar dobiš tule najkasneje jutri. Želim ti lep dan! Romanad
6. jun 2006 11:03
a ma kera kake recepte za nenavadne marmelade.... nekoč sem nekje brala v eni reviji recepte katerim so bili dodani lešniki pa kaj jaz vem kaj vse .... bilo je na slikah krasno za videt receptov pa nisem shranla tako da če ima kera kak nenavaden recept se priporočam
6. jun 2006 11:06
Pred kratkim sem dobila iz Korzike odlično marmelado iz fig z dodanimi orehi. Zelooo dobro! Dušanka
6. jun 2006 11:24
Romana, Fig ne lupim. Tale ideja z orehi od Dušanke je pa tudi zanimiva. Vnaprej hvala za ajvar. Želim ti lep dan in obžalujem, da se jutri ne vidiva. Lp Dolores
6. jun 2006 16:20
t-baby, poskusi mojo varianto! češplje olupim, pustim polovičke. Kuhat jih dam kot za običajno marmelado (jaz z Želinom), potem pa v vroče dodam v rum namočene rozine, malo arancinov, sladkor in tik preden je kuhano še sesekljane orehe (ti se ne smejo kuhat, samo še enkrat zavreš). Marmelada, ali bolje džem je krasne zlate barve in super okusa (za tiste, ki imajo navedene sestavine radi, seveda) Poskusila sem tudi bučno marmelado s kokosom, ampak to mi pa ni bilo všeč. Sicer pa super paše v marmelado tudi kakav, posebno v robidovo. Lisa
8. jun 2006 14:15
Poznavalke, ali je pektin isto kot želin? Lp Dolores
8. jun 2006 14:31
elin je komercialno ime, v njem je pektin, pa e kaj. Preberi sestavine, nimam nobenega doma. Od Dr. Oetkerja je podobna reč Gel fix, če se ne motim. Obstajata dva, v zeleni in e eni vrečki, se mi zdi, da rumeni, malo različna. Vsi pa gostijo marmelade, jaz jih uporabljam zelo zmerno, samo na koncu, da zgostim marmelado, če je e preredka. Se mi zdi vseeno bolje, kot predolgo kuhanje. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom
Kremna cvetačna juha