22. maj 2006 9:55
Knjige nisem brala , sva si pa z možem včeraj ogledala film v Koloseju . Nevem kaj bi rekla, zaenkrat še ne bom dajala uzjav , da me ne bo gdo narebe razumel. Si bom prej še knjigo prebrala pa bomo videli potem. miia
22. maj 2006 9:55
Knjige nisem brala , sva si pa z možem včeraj ogledala film v Koloseju . Nevem kaj bi rekla, zaenkrat še ne bom dajala uzjav , da me ne bo gdo narebe razumel. Si bom prej še knjigo prebrala pa bomo videli potem. miia
22. maj 2006 10:51
Brala knjigo in se mocno zamislila, kako lahko medijska ofenziva naredi iz povprecne kriminalke svetovno uspesnico. Obrtnisko je sicer dobro narejena, na koncu vsakega poglavja obvisi suspenz ene od pripovednih niti, tako da jo skoraj moras prebrat do konca, potem ko si jo ze enkrat zacel, ampak na koncu imas obcutek kot po tistem, ko si se najedel junk fooda - sicer sit, ampak kulinaricno nepotesen. Filma pa ne bom sla gledat. lp, proxima
22. maj 2006 11:17
proxima, jaz nisem znala napisat kot ti, zato se podpišem pod to tvoje. Mamamia mamamia
22. maj 2006 11:26
Knjige še nisem brala, gledala sem film, pa ga ne bi ravno priporočala, ne zdi se mi ne vem kako dober, Tom Hanks si pač vedno vzame čas, da vse počasi razloži, pa tudi če se divja po ulicah...:) To me ni ravno prepričalo. Ideja mi je pa všeč, čeprav se mi zdi malo radikalno, da bi se ljudje pobijali zato... Saj so poganski simoli v vseh krščanskih prazikih... Veri
22. maj 2006 12:33
Ja, proxima, to je tisto. Dolores
22. maj 2006 12:37
Knjigo sem prebrala in je bila kar OK. Filma pa ne bom sla gledat. Lp, M
22. maj 2006 12:51
knjigico sem prebrala,kar dobra kriminalka,smo ba že kakšno boljšo imeli v branju.Še ena potrošniška finta pač,da gre bolj v promet.Je pa res,da so in še vedno po celem svetu zaradi vere umirajo ljudje.Za večino vojn so krivi ljudje,kateri so si vero razlagali po svoje. gogi
22. maj 2006 12:56
Proxima, tudi jaz se podpisem pod tvojo izjavo. To, kar si napisala, je tocno to kar clovek misli pa ne ve kako se izrazit. LP Sporočilo je spremenil(a) teya84 dne 22. maj 2006 12:57:34
22. maj 2006 14:26
Ena izjava iz "totega" konca? V dvajsetih letih službe v knjižnici, se je pri "Šifri" prvič!! zgodilo tako povpraševanje, da je bil na en izvod knjige po štirideset (40 ) ! rezervacij in je zaenkrat tudi edina knjiga, ki smo ji omejili rok izposoje na 14 dni.Sem knjigo prebrala, pa sem razočarana, ker je sicer berljiv krimič. Zdaj spremljam mnoge razprave o tezah in zarotah na tujih kanalih. Da malo spoznam ozadja.Zgodovinska dejstva. filma raje ne bi šla gledat, zaradi slabih kritik. Sem pa brala "Angele in demone", ki so isto berljiv krimič, medtem, ko "Digitalne..." karkoli, nisem mogla brat. Lep pozdrav, Karmen. karmen4
22. maj 2006 14:45
Se strinjam s Proximo. Jaz sem se odločila, da jo preberem, ker me je zanimalo, kaj ljudi tako privlači. No, in sem dojela kaj. Preprosto, napeto, berljivo. Ni pa to kako leposlovje. Pač kriminalka. Napisana dokaj preprosto, da se jo razume... Je pa res, da je omenjenih veliko cerkva, pa slik, pa znamenitosti Pariza. Pa zgodovinska dejstva pomešana s fikcijo. Brown ima domišljijo... Angeli in demoni so pisani na podobni bazi. Še bolj domišljijsko razviti, ampak roko na srce, ne koncu je Brown že malo pretiraval... Mi je šlo že na smeh... Jaz sem brala še druge knjige o Opusu Dei, pa Svetem gralu, pa Pentagramu... To so pa že druge knjige, ki so bolj komplicirane in ne potegnejo mase bralcev za seboj. Je pa z njimi branje Šifre in ostalih knjig spet novo doživetje. In jih na novo razumeš. Zato pravim, da si pri filmu časovno omejen. In enih stvari ne dojameš v enem samem kadru ali dveh. Si moje tašče racimo sploh ne pradstavljam, da bi gledala film, ker ne bi iemla pojma, kaj se dogaja. Sem ji priporočila knjigo prej prebrat... Da bi vsaj vedela, kaj se dogaja.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki s čemaževim pestom
Kraljevska jajčka s holandsko omako