Bele uši na rastlinah
ežoj
član od: 24.2.2006
sporočila: 6302
27. jun 2006 14:24
Fižol prešprican štirikrat z koprivnim pripravkom, mislim da " nuca ". Danes sem zapazil gosenice na brokoliju , prešprical s koprivnim pripravkom, vendar so listi " voščeni " pa se pošpricano zbere v kaplice ( kroglice ), treba bo dodat mal detergenta za posodo.
ežoj
27. jun 2006 18:34
Včeraj mi je soseda rekla, da je dobro če paradižnik pošpricaš z 12 ur namočeno mešanico 1/2 mleka, 1/2 vode in porezane spodnje vejice paradižnikov. Danes sem to storila. Dobro naj bi bilo za proti gnitju paradižnika, do katerega pride zaradi kislega dežja. Ima kdo izkušnje s tem?
katjushka
27. jun 2006 19:10
Katjushka, paradinik ne gnije zaradi kislega deja, krive so glive, gre za glivično obolenje. Čisto vsega pa kisel de le ni kriv. Sploh pa, kje in kdaj pri nas pa e pada kisel de?
rimljanka
SUZANAZ
član od: 11.6.2003
sporočila: 878
27. jun 2006 21:51
Evo sem spet rukolo sejala in nahranila vse bolhače v okolici. Sicer pa tudi te živalce morajo jesti, a ne?
27. jun 2006 22:09
U, potem imam pa srečo, sejala sem navadno rukolo in še eno, ki je "divja", v resnici je druga vrsta, pa sta obe krasni.
rimljanka
27. jun 2006 22:36
Rimljanka, hvala, za pojasnila...vsak dan se naučimo nekaj novega. V glavnem...kisel dež ali glivice, upam, da letos paradižnik ne bo spet "zbolel" ter da se ga bomo lahko spet dodobra najedli.
katjushka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 36, prikazujem sporočila od 31 do 36
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.