17. maj 2006 23:52
Kapljice grenifit razredčene z vodo. Razmerja ne vem, jaz sem namešala kar po feelingu in je delovalo. Večkrat probaš pa je... LP ivonja
17. maj 2006 23:52
Kapljice grenifit razredčene z vodo. Razmerja ne vem, jaz sem namešala kar po feelingu in je delovalo. Večkrat probaš pa je... LP ivonja
18. maj 2006 7:37
Namočite tobak od cigaret, pustite najmanj 24 ur namočeno, pretresite in s tem zalijte rože. Odstrani uši in druge škodljivce. Preverjeno. lp in veliko veselja z rožami zinka
18. maj 2006 11:49
Terezija - kakšno razmerje pa uporabljate ? Če rože s tem zalijete, kako potem odstrani uši? Ali jih mogoče tudi pošpricate? LP gordana
18. maj 2006 12:51
V steklenico od 1,5l nalijem vodo, dodam tobak iz dveh cigaret (najboljši je od filter57 ker je močan) pustim stati 24 ur ali več in rože zalijem. Ko roža vsrka vodo gre vsa golazen proč tudi gosenice, ki se včasih pojavijo na rožah. Verjetno jim vonj po tobaku ne ustreza. lp in obilo užitka z rožicami zinka
17. jun 2006 21:39
Dober mesec je že minil od mojega vprašanja o nadležnih ušeh. Preizkušala sem s koprivami in česnom v mineralnem olju (po Jožetovem nasvetu) in je to zadnje bilo še najboljše in najbolj praktično. Ko mi zmanjka pršila, takoj naredim novega in - veselo nad golazen. Potrebno je tudi dobro opazovanje z očali in povečevalnim steklom, saj sem od začetka slabo opazovala in je bilo zato nezaželjenih živalic preveč. Problem je rešen, Ežoj, hvala! riba-ribica
18. jun 2006 7:50
riba ribica, tudi tebi hvala. Takrat, ko si spraševala sem mal pogledal po knjigah. Sedaj jaz imam problem z lisnatimi ušmi na fižolu, pa mi se ni ljubilo iskat po knjigah, po spominu sem se spomnil le krompirjavih listov ( nimam, nisem sadil krompirja ), paradajz je še majhen, da bi mu trgal liste, spomnil sem se recepta s tobakom, vendar ne kadim, pol pozabim kupit cigarete. Sedaj grem naredit " česnov insekticid ". ežoj
18. jun 2006 14:57
Listne uši uničite s koprivami. Koprive namočite v vodi in pustite 24 ur nato precedite in opšpricajte po rastlinah. Vendar je potrebno večkrat ponoviti. Lep dan zinka
18. jun 2006 16:37
terezija je napisal/a: |
Listne uši uničite s koprivami. Koprive namočite v vodi in pustite 24 ur nato precedite in opšpricajte po rastlinah. Vendar je potrebno večkrat ponoviti. Lep dan zinka |
18. jun 2006 19:23
Ežoj samo pri prvem poskusu nesmeš obupati, ker če jih je veliko na rastlini jih nekaj še vedno ostane. Lahko pa špricaš vsak dan nič ne škoduje rastlinam jih še malo pognoji, da lepše rastejo. Sosed, ki ima doma čebele, je vse sadje šprical s koprivami, da ni bilo uši, tako da je skoraj zmanjkalo kopriv. Precejene koprive pa lahko namočiš v drugo posodo in pustiš, da skoraj zgnijejo in imaš naravno gnojilo, ki ga pa moraš za zalivanje razredčit. Lep pozdrav zinka
20. jun 2006 7:26
Se strinjam s terezijo. Tudi mi uspešno odprevjamo golazen z koprivinim pripravkom, ki je tudi naravno gnojilo. Posebej vesele so paprike in paradajs, pa tudi ostala zelenjava. Kar veselo na koprive. KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | rimljanka |
Kaj jutri za kosilo? | johana |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Indijska vegetarijanska skleda
Piščančja juha s tortelini