26. feb 2008 12:06
Vidim, da vas je kar nekaj, ki imate slabe izkušnje z Le Creusetom. Ne vem, kaj bi bilo narobe. Sama uporabljam to posodo že desetletja in se mi ni še nikoli nič prismodilo, čeprav kuham tako pri visokih kot pri nizkih temperaturah. Celo v ponvi za sotiranje, ki jo res zelo zagrejem ne. Prav nič posebej ne pazim nanjo, ne pri pomivanju, ne pri kuhi. Zame je to idealna posoda, moti me le teža. Imam starejšo posodo - tisto klasično, ki je zunaj oranžna, znotraj pa svetlo siva. Nekaj je je bilo kupljeno v Franciji, nekaj v Italiji. Kje ste pa kupile posodo? Edini razlog za teževe vidim v možnosti, da na nekaterih trgih prodajajo defektno posodo, če ne celo ponaredkov, podobno, kot se dogaja pri praških, čokoladah itd. Pred leti sem videla goro take posode v Španiji, prodajali so jo pa po precej nizki ceni in brez papirjev. Vse kastrole so imele v emajlu čisto majhne luknjice, lahko, da gre za podobno sleparijo tudi v vašem primeru. Glede na to,da ta posoda ni poceni, se mi zdi, da bi se morale obrniti na prodajalca. Ob nakupu ste dobile doživljensko garancijo, zakaj je ne bi uveljavile? Poleg tega pa bi v vsakem primeru o tem obvestila proizvajalca, saj imajo svojo spletno stran in mu razložila težave in navedla prodajalca. Bog ve, po kakšnih kanalih se je ta škart pripeljal do vaših štedilnikov in po moje jim pri Le Creusetu ni vseeno kakšen vtis ustvarjajo na novih tržiščih. nola