8. maj 2006 21:20
Za Primorce je najbližji naslov seveda Trst - konkretno trgovinski center Giulia (seveda tudi po vseh "boljših" trgovinah po mestu, vendar v Giuliji imajo le Creuset vedno in zagotovo, čeprav ne vsega programa, so pa pripravljeni naročiti, kar želiš - tako so mi povedali, če to drži, ne vem).
Sem pa prepričana, da se danes te posode dobijo tudi v Ljubljani in Mariboru.
Treba pa je biti pazljiv glede cene. Italijani imajo višje - trenutno (no je malo dolg trenutek, recimo v zadnjem letu) so cenejši Španci in sploh Portugalci. Ni nujno, da so posode v Franciji cenejše. Če potuješ z letalom, bodi pozorna na težo - smo najbrž že vsi doplačevali za razne težke spomine.
Verjetno je pametna opcija za nakup internet - pa spet bi preverila ceno p&p, zaradi teže.
Vsekakor pa je lonec treba prijet v roko in se z njim spoznati, se zelo strinjam. Če ne drugje, si jih poglej v Trstu.
Sem prepričana, da bo ljubezen na prvi pogled.
Posoda le Creuset je ena redkih res vrhunskih stvari, ki si jih lahko privoščimo tudi tisti, ki nismo bogati. Ne čisto zlahka, pa vendar brez resnega odrekanja.
Če bi imela samo eno posodo, bi izbrala okroglo kastrolo Le Creuset s premerom 24 cm. Od brodeta, rižote, kokošk celih in razrezanih, golažev, ragujev, pečenk, caponate, ocvrtih jajc, tort, kruha ... do čaja ali kave.
Aja, dela tudi v Agi.
lp, dober tek!
nola