2. maj 2010 16:00
Mene pa zanima, kako dolgo je tale regratov med obstojen in če mora biti v hladilniku? buča
2. maj 2010 16:00
Mene pa zanima, kako dolgo je tale regratov med obstojen in če mora biti v hladilniku? buča
2. maj 2010 22:02
REGRATOV MED 300 cvetov 2 limoni 2 pomaranči 2 l vode kuhaš 2 uri - nato dodaš karamel iz 2 kg sladkorja in vso zadevo kuhaš še 1 uro. napolniš kozarce, ki so uporabni 5 - let sigurno pat
3. maj 2010 11:56
pozdravljeni, sem naredila po tem receptu, pa se mi ni strdilo - je čisto tekoče, ali je vseeno obstojno? laik
3. maj 2010 13:22
Laik, seveda se ni strdilo, po patru Ašiču ljudje to narobe imenujejo regratov med, to je regratov sirup, ki ga razredčiš z vodo in piješ ali pa si s tem sladkaš čaj. pehtranka pehtranka
5. maj 2010 10:29
Jaz sem ga letos že skuhala po naslednjem receptu in je zelo gost, zelo lep in zelo dober: 350 cvetov, 4 limone, 3 kg sladkorja, 1,5 l vode. Iz cvetov izluščiš samo rumeni del. Daš v posodo, dodaš limone narezane na rezine in vodo. Kuhaš pol ure. Precediš skozi gosto cedilo in dodaš sladkor. Kuhaš na zmernem ognju cca 2 uri. Vmes pobereš pene. Še vroče nadevaš v kozarce. Med je obstojen več let, ponavadi pa gre hitro v promet, saj ga zelo pogosto uživamo v čaju. Dodala bi še to, da je moja mami po zaužitju tega sirupa čutila, da ji bolje odvaja vodo iz telesa. Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 07. 2010 08:27
6. maj 2010 10:23
a je kaj narobe, če nisem izluščila rumenega dela svetov, ampak sem kuhala koplet cvet (z zelenim delom)? laik
6. maj 2010 10:25
nič čni narobe če kuhaš cele cvetove, jaz vedno tako delam in je OK. pehtranka
6. maj 2010 19:59
Kolikor imam jaz informacije od kolegice, ki že mnogo let dela ta med ,zeleni del regrata greni.
7. maj 2010 17:31
Greni, ampak pri takšni količini cukra ni variante, da bi bilo grenko. Ostane pa več zdravilnih snovi...
čoko
8. maj 2010 20:12
Tudi jaz sem ga pred kratkim skuhala .Je res zelo dober , lepe barve in dokaj gost . Cvetove sem pustila cele .Meni ni grenak , morda je le malo bolj temen, kot če kuhaš samo rumeni del cvetov . Me pa bolj bega dejstvo , da se vitamini s kuhanjem uničijo in po tako dolgem kuhanju ostane v bistvu samo še sladkor lepe barve . A kdo ve , kaj je tisto zdravilno , kar dela ta regratov " med " zdravilen - o tem ne dvomim , pri kašlju stoprocentno pomaga ? L p manca51Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bananin puding z vanilijevimi rogljički
Carbonara s krompirjevimi tortelini