19. avg 2006 9:19
Ves ta mrčes in golazen ki se potika po stanovanju imamo pri nas za domače živali. lep dan in veliko se smejte zinka
19. avg 2006 9:19
Ves ta mrčes in golazen ki se potika po stanovanju imamo pri nas za domače živali. lep dan in veliko se smejte zinka
19. avg 2006 9:37
ojla ojla! prosim vas lepo ne tlačit vseh kitajskih restavracij v isti koš! iz lastnih izkušenj vam povem, da povsod ni tako. sem delala en mesec in pol v kitajski restavraciji in sem dnevno spremljala ves potek glede hrane in higiene. res je da kitajci sami po sebi niso preveč higieničen narod. ampak v kuhinji pa je higiena na višku! ker more bit, ker imajo inšpekcijo najmanj enkrat na mesec! meso sveže, krožniki se umivajo v treh postopkih, kuhinja se generalno očisti vsako nedeljo, čisto cela. kuharji si umivajo roke, čistijo pribor. čeprav kuharji delajo na 45 stopinj 12 ur so glede higiene res strogi. torej ne metat vseh kitajskih restavracij v isti koš! pri nas ščurkov ni bilo, ko je šefica opazla da so prišle mravljice k šanku je bil vik in krik, takoj smo pucali,, šprejali,... kot sem rekla, v kitajski restavraciji sem delala mesec in pol in grem zdaj tja normalno jest, še celo vesela sem. tako da jaz o tej kitajski restavraciji ne dvomim in tudi vas naprošam da ne mečete slabe luči kar na vse povprek. dajmo imet malce spoštovanja! nektarina
20. avg 2006 13:52
Saj jih nihče ne daje v isti koš. Mene samo nihče ne bo prepričal, da je raznorazen mrčes in druge živali tako zabavna in vsakdanja popestritev hrane. Ja, povsod so ščurki. Samo v hrano in njeno okolico pač ne pašejo. Tudi lasje so posod, pa več ali manj jih imamo vsi ljudje. Ampak ne vem zakaj bi jih kdorkoli rad gledal v hrani. Dana
21. avg 2006 15:16
Potemtakem trditev, da so kitajske restavracije umazane, verjetno drzi.Kaj vec kot to, da se jim izognem, verjetno ni moc narediti. EVO TO JE NAPISALA AVTORICA TE TEME sem povedala svoje mnenje, vsekakor pa me moti da imajo kitajske restavracije tako slab sloves glede higiene. nektarina
21. avg 2006 16:02
Umazanija ni nekaj, kar bi bila domena ene nacije, kajneda?????? Torej? In - aljalja - po tvoji logiki: ker sem enkrat šla na Snežnik, pa me je dobila nevihta, ne bom nikoli več šla v nobene hribe. Življenja se ne da živeti tako ekstrem(istič)no! rimljanka Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 21. avg 2006 16:06:38
21. avg 2006 17:32
Drage kuharice (in kuharji): pomislite, ko doma pripravljate hrano: a lahko kdo z gotovostjo zatrdi, da ni še nikoli našel lasu v hrani, polža v solati ali kaj podobnega. Jaz vsak listek solate trikrat obrnem, pa sem enkrat spregledala velikega polža. Pa tudi las se je že kdaj našel. Žal. To se zgodi. V torti, ki smo jo naročili pri eni znani pekarni (že pred leti), smo našli zamašek od olja (takrat so bili še kovinski). Pa kaj. Še naprej smo naročevali tam torte (dokler jih nisem začela sama peči). Ni treba ravno delati škandalov iz takih stvari. Glede ščurka: mogoče so ga zanesli od kod drugod s perilom (aljalja je napisala, da je bil v prtičku), ni nujno, da je zato restavracija gomazela od golazni... Atina
22. avg 2006 11:47
Še moj dodatek k ščurkologiji: to vrstne smrdeče (vsaj meni) živalice so pač povsod, kjer je vlažno, kjer so organski ostanki itd... in da vigurno obiščejo še tako lepo restavracijo, če ne čez sprednja pa čez zadnja vrata :)) Za pomiritev in dober tek, sem ga sama srečala celo v pizeriji Fokulus v Lj. Elegantno je priplezal iz stropa, po steni, na rob klopi in jo mahnil mimo stranišča proti solatnemu baru. pipika
22. avg 2006 12:59
O higieni samo toliko. Tudi najbolj "fency" restavracije so zadaj, očem skrito, pravo smetišče.. Iz lastnih izkušenj v že kar nekaj lokalov ne odhajam več, ker sem videla umazanijo v kuhinji.. Tina
22. avg 2006 13:50
Jaz se pa popolnoma strinjam z "nektarino". Kuhinja je kuhinja in povsod za kuhinjo lepo skrbijo, čistijo, razkužujejo ... ker si nihče ne želi tako slabe reklame kot je las, ščurek, črv v hrani.Se pa pač zgodi. Sem našla enkrat v svoji rižoti z jurčki prav lepo zapečenega črva. Pa je bila čisto slovenska restavracija. Kaj češ, s sestro sva jim to povedali, lepo so se nama opravičili in nama hrane niso zaračunali. Midve sva pa potem skorajda crknili od smeha. Res se ti hrana lahko zagabi, če v njej najdeš kakšnega ogabnega žužka ali pa kaj takega in sploh ne obsojam takih, ki so glede teh stvari bolj občutljivi - najbrž tudi sama spadam mednje. Vendar pa je popolnoma brezveze, da se ti zaradi tega zagabi restavracija. In nektarina - je pa res, da moramo ljudje velikokrat prej stvar izkusiti preden obsojamo (tako kot se obsojajo predsedniki, organizacije itd. - pa poskusi ti narediti še boljše!), tako da imaš pravzaprav srečo, da si lahko delala v tisti kitajski restavraciji in tako na svoji koži občutila, da so prav take kot ostale. Malo zmedeno sporočilo, se opravičujem! P.S.: Mi smo v šoli za omaro našli nekaj crknjenih ščurkov - ostanek gojenja ščurkov v učilnici za biologijo. Muffsy
22. avg 2006 15:28
muffsy, res je, sploh ne dvomim da morejo ljudje stvar prej preizkusiti preden obsojajo. jaz sem imela tole priložnost in kitajsko kuhinjo videla od znotraj in zdaj me jezi, ko vidim koliko ljudi kar tako poveprek na brzino obsodi kar vse. in ščurki so povsod, kot je rekla že ena pred mano! tudi v kakem fensy hotelu se bo našla žužika. nektarinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nevzhajana orehova potica
Polnjene gobe