13. apr 2006 11:15
pesnica, v trgovinah za živali se baje dobi sprej, ki ga posprejaš, da ti ne hodijo kakat na dvorišče, ne vem, če dela, ker imamo pri nas kužko, ki je poskrbela zato,da mačke tega niso počele, ko smo bili še v hiši. En profesor pa mi je povedal, da proti pasjemu lulanju pomaga poper, ga posuješ na mesta, kjer to počnejo. Mogoče bo pomagal tudi pri mačkah...
Vrana, saj lahko tudi neprezijsko mucko crtlaš in krtačiš, kolikor ti paše - ni ti treba, lahko pa jo:) Imamo kužiko mešanko, ki je ni treba nikoli kopat ali krtačit, seveda pa jo krtačiva vseeno kdaj, prav pogosto pa res ne (no, zdaj malo bolj, ko sva v stanovanju, da niso povosd same dlake), kopava pa res poredko, ker se ne mara, pa se vsi čudijo, kako lepo dlako ima! Crtlava jo pa non-stop! Hočem reči, da to, da ti tega ni treba delat, še ne pomeni, da ne smeš!
Kar se tiče bolezni, je pa dokazano (znanstveno), da so pasemske mačke in psi bolj bolni kot "navadni". In iz izkušenj iz naše ulice, naša kužika je edina še živa, sosednje so zamenjali med tem že 2-5 pasemskih psov! Tako da to res ni razlog! Mešančki praviloma živijo precej dlje! Moja kužika je stara 13 let, pa me sprašujejo, če je že do konca zrasla ali bo še:) Se prav nasmejeva:)
Če rešiš življenje eni bogi mucki, se ti to šteje v plus in boš mela mogoče manj težav s sosedi;) (moj pogled na svet, pač, ampak za enkrat dela, ker sem bolj srečna od večine ljudi, ki jih poznam:))Ali pa ne bojo ljubosumni na navano mucko, na perzijko pa nekateri so, ker je pač znak "presiža", pa če hočeš ali nočeš:) Pa še v naših podnebnih razmerah je našim mačkom lepše kot perzijskim (če jih imaš tudi zunaj). Če boš zdaj še 2 meseca iskala perzijko, bo Boby medtem že ali prebolel ali pa shiral... Če bi mu rada pomagala, potem pojdita danes skupaj iskat mucko v zavetišče, tako,s katero se bosta razumela, ne glede na raso.
Veri