Francoščina

tema je zaklenjena

modri trak  

član od: 24.8.2004

sporočila: 40

tema odprta - 8. apr 2006 11:03 | ogledi: 2.042 | odgovori: 16

Pozdrav vsem!

Končno sem sem dokopala do foruma. Že dolgo sem prijavljena, KULSLO obiskujem vsak dan (celo večkrat) vendar v službi kot neprijavljen član. Danes pa sem doma, vzela sem si čas; imam pa naslednje vprašanje: ( na tem forumu se res najde odgovor na vsako vprašanje)

Hčerka, stara 17 let se v gimnaziji uči francoščino. Zelo dobro ji gre (5), vendar manjka pogovornega jezika. Alo morda kdo od vas ve na koga naj se obrnem, da bi bila med počitnicami nekaj časa npr. pri kakšni francoski družini,ki živi v Sloveniji in bi potrebovali varstvo otrok ali kaj podobnega, tako da bi izpopolnila znanje pogovorne francoščine. Ali morda kdo pozna kakšno tako družino? Zaenkrat še ne bi šla v tujino sama, naj še malo zraste.

Lepo se zahvaljujem za vsako informacijo.

Drugače pa vsa pohvala KULSLO in vsem zvestim članom in članicam, ki prispevajo tako dobre recepte.

Vse, kar sem preizkusila je bilo SUPER. Bravo.

Temo je spremenil(a) modri trak dne 08. apr 2006 11:08:23

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. apr 2006 11:23

Dobrodošla na forumu. Glede francoščine: kot rečejo, beseda ni konj. Pokliči na francosko ambasado, uslužbenka ki se oglasi je ponavadi slovenka, in povej kaj bi rad. Morda ti uspe. Veliko sreče lp ežoj

modri trak  

8. apr 2006 11:35

Ežoj, sem imela tudi to v mislih; poskusila sem danes najprej tu. Če se ne motim, ena od članic KULSLO živi v Franciji, mogoče se oglasi in komentira, če ji je kaj znano o učenju francoščine pri francoskih družinah. Sicer, kot sem že prej rekla, se mi zdi še premlada, da bi šla sama v tujino. Kaj pa vem, jaz sem tak zajec. Ona bi seveda šla. LP Sporočilo je spremenil(a) modri trak dne 08. apr 2006 11:40:14

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

8. apr 2006 16:16

Mogoče se nam pa zdaj cukrcek le oglasi, zanjo vem, da živi v Franciji. Samo dolgo se mi že ni oglasila, zato bo to morda to zanjo pravi izziv. Mimogrede, od kod pa si? Kaj pa če poskusiš preko našega veleposlaništva v Parizu? Mariborčanka je veleposlanica, ženska je pomagala številnim Slovencem že v časih, koje službovala v Strasbourgu...Kot je rekel ežoj, beseda ni konj. Moja hči je enako stara, pa je hotela v Parizu študirat umetnostno zgodovino, a si je, vsaj zaenkrat, premislila. Bomo videli, kaj maturantka poreče prihodnje leto, ko sledi vpis na faks...Mamamia mamamia

modri trak  

9. apr 2006 8:43

Bom res poskusila na veleposlaništvu. Sporočim vam izid. LP

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

9. apr 2006 8:51

V Franciji živi"cukrček". Oglasi se ji na zasebno pošto. Teka

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

9. apr 2006 9:35

mamamia je napisal/a:
Mogoče se nam pa zdaj cukrcek le oglasi, zanjo vem, da živi v Franciji. Samo dolgo se mi že ni oglasila, zato bo to morda to zanjo pravi izziv. Mimogrede, od kod pa si? Kaj pa če poskusiš preko našega veleposlaništva v Parizu? Mariborčanka je veleposlanica, ženska je pomagala številnim Slovencem že v časih, koje službovala v Strasbourgu...Kot je rekel ežoj, beseda ni konj. Moja hči je enako stara, pa je hotela v Parizu študirat umetnostno zgodovino, a si je, vsaj zaenkrat, premislila. Bomo videli, kaj maturantka poreče prihodnje leto, ko sledi vpis na faks...Mamamia mamamia
Sem prepričana,da bomo hočeš-nočeš brali vse o dilemah maturantke. Umetnosta zgodovina je itak za nesojene slikarje in arhitekte. nola

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

9. apr 2006 10:51

Nola, prosim te če se majčkeno umiriš, Mamamia ti nič noče. Če te njena sporočila motijo, jih pač ne beri, saj nad vsakim piše, kdo je avtor. Bo šlo? Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

nola  

9. apr 2006 11:04

Zakaj Jernej? Menda lahko tudi jaz (mogoče ne prav dvatisočkrat) popolnoma nežaljivo povem svoje. Ali pač ne? nola Sporočilo je spremenil(a) nola dne 09. apr 2006 11:05:43

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

9. apr 2006 11:16

Lahko, samo nežaljivo Opomin se nanaša tudi na tiste kmetavzle s hrvaške... Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

nola  

9. apr 2006 11:21

So kmetuzli, ne kmetavzli. Bo ruralci sprejemljivo? In tudi - kaj tudi? nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti