Živila, ki odvajajo

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

tema odprta - 7. apr 2006 13:30 | ogledi: 7.215 | odgovori: 23

Punce tukaj gor ste fenomenalne in sem prepričana, da boste vedele tudi tole!

Imam zelo leno prebavo, zato mi zelo pomaga, če pojem kaj takega, da jo pospešim. Pred kratkim sem izvedela, da je za to dober kivi in preizkusila - in zares super deluje. Zdaj pa gre kivi očitno počasi iz sezone (je zelo slabe kvalitete) in me zanima, če obstaja še kaj podobnega z enakim učinkom??? Razen suhih sliv, ki jih nimam najbolj rada ...

Hvala!

Noel

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

7. apr 2006 13:41

surovo kislo zelje, namočene fige, potem pa še kakšni zeliščni čaji. Sweetie

antonija8  

član od: 13.12.2005

sporočila: 325

7. apr 2006 13:41

Preverjeno: najmanj 3 dc pogrete rogaške na tešče, za zajterk žlica lanenega semena v kosmiče. Dosti sadja in zelenjave, ter hrane na žlico ( tekoče). Čim manj kruha. Pozdrav , antonija antonija8

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

7. apr 2006 14:20

Meni pomaga če se najem datljev,pa zelo veliko tekočine lp Andreja andreja č.

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

7. apr 2006 14:30

Sadje na tešče, razen banan, šele po petnajstih minutah zajtrk.Polnozrnat kruh. Preverjeno deluje.Jaz sem prej hodila na vsake štiri dni na veliko potrebo, odkar jem tako kot sem napisala,pa vsak dan,že eno leto. LP Teka

romanad  

član od: 18.1.2006

sporočila: 340

7. apr 2006 14:58

Meni pomaga če zjutraj pojem jogurt v katerega dam žličko lanenih semen.Semena se naj nekaj časa namakajo v jogurtu vendar ne več kot 10 minut. Zelo dobro za pojest pa sigurno pomaga-ne mogoče takoj- naslednji dan pa sigurno. Lep dan! romanad

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

7. apr 2006 15:26

Teka je napisal/a:
Sadje na tešče, razen banan, šele po petnajstih minutah zajtrk.Polnozrnat kruh. Preverjeno deluje.Jaz sem prej hodila na vsake štiri dni na veliko potrebo, odkar jem tako kot sem napisala,pa vsak dan,že eno leto. LP Teka
tudi jaz se prehranjujem na ta način,težave s prebavo je zgodovina Vesna Leben

Bernarda  

član od: 18.1.2005

sporočila: 298

7. apr 2006 16:34

verjetno nisi kadilka,kajti kavica in cigareta na tešče-treba je kar leteti proti školko Bernarda

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

7. apr 2006 19:07

Surovo zelje definitivno pomaga, pa tudi domač kefir na tešče je super. Noel, že imaš kefirjevo gobico? Če si iz LJ, ti jo lahko odstopim nekaj. Pozdravček! PS: Ko sem bila še otrok, mi mama ni nikoli dovolila po krvavicah piti navadne vode češ, da bom dobila drisko. Navada je železna srajca in še vedno se držim tega. Če je kaj resnice na tem, pa nimam pojma. Se nisem nikoli pregrešila.... Vrana

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. apr 2006 19:27

Bernarda,ti pa res zdravo živiš! Ja,ja,tako počne veliko ljudi.Zjutraj na tešče kavica in cigaretek,potem pa zmanjka časa za kaj drugega,ko je čas malice spet paše kavica in par cigaretkov,pa spet zmanjka časa za kakšno bolj konkretno malico,potem opoldne spet paše kakšna kavica in cigaretek,pa pred kosilom tudi in tako mnogo ljudi tam do petih popoldne živi samo od kave in cigaretov. Na srečo obstaja toliko drugih bolj zdravih stvari,ki nam urejajo prebavo,da nam ni treba segati po takšnih neumnostih. Noel,kaj pa suhe marelice,imaš te kaj bolj rada od sliv? Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. apr 2006 19:35

Vrana,to drži,kajti krvavice so zelo mastne in če bi takoj pila vodo,bi lahko dobila drisko,ni pa seveda nujno,da jo dobiš. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti