7. apr 2006 20:35
Oj,mladosti moja.......
Ja,lepo nam je bilo,po cele dneve smo se potepali,igrali,kravce pasli,po potočku brodili,žebe lovili,dirjali s kolesi,pozimi smo se sankali še po trdi temi.Nismo imeli veliko igrač ampak veliko idej in vedno smo imeli kaj za počet.Nikoli nam ni bilo dolgčas.
Ampak,kot je napisala Vrana,z starši pa nismo bili veliko skupaj.
Zdaj pa dobim kar kurjo kožo,ko mi hčerka,obkrožena z anabel,pipimaksom,mini prenosnim računalnikom in ne vem kaj še, reče,da nima kaj počet in ji je dolgčas.Vso to moderno ropotijo mora imet,ker jo imajo tudi drugi,amapk igrati se z njo pa ni zanimivo.Bolj zanimivo je zunaj potičke delat,rožice zalivat ali pa skakat po lužah.
Mislim,da bi se naši otroci še vedno igrali,kot smo se mi nekoč,samo možnost jim moramo dati,jim pokazati kakšne igre smo se igrali,ne pa da jih posadimo pred računalnik,sami pa se zvalimo pred tv
in jamramo,kakšen nor tempo ima življenje in ni časa za ničesar.
no,danes sem za spremembo jaz na računalniku,starejša hčerka z vnetim grlom in ušesom pa pred tv-jem.
Mlajša pa je na taborjenju,kjer bo tri dni brez televizije in računalnika in super modernih igrač uživala v naravi skupaj s prijatelji.
Tako,zdaj se pa grem zamenjat z hčerko,hi,hi.Upam,da bo čimprej zdrava in bova šli skupaj ven na trato odigrat eno partijo babintona.Pa kaj potem,če bo zaradi tega na televizijo ostalo kakšen milimeter prahu.Otroci so naše največje bogastvo,zato včasih le postavite metlo in kuhalnico v kot in bodite z njimi,zelo vam bodo hvaležni.
Lep dan vam želi Marjetka cvetka!