No, obljubljeno porocilo iz Aga Shopa
Stacuna se nahaja v Knightsbridgeu, predelu Londona, v katerem mrgoli prestiznih trgovin - najbolj znana med njimi je veleblagovnica Harrod"s, pred katero se na predvecer razprodaj utaborijo orjaske vrste ljudi, v normalnih dneh pa ni posebnih mnozic, kar je razumljivo - malo je najbrz takih, ki si grejo vsak dan kupit kaksno obleko, torbico, perilo, garnituro posteljnega perila ali parfum s slavno znamko. Livrirani vratarji sicer vzbujajo malo strahu in odvracajo od vstopa tiste, ki zelo odstopajo od "dress code", nahrbtniki pa niso dovoljeni - ampak pri torbicah-nahrbtnikih pogledajo skozi prste in te samo opozorijo, da jih moras nosit v rokah. Vredno ogleda, ze zaradi obcutka, da se sprehajas po ekskluzivnem modnem katalogu (ma boljse ne gledat cen!!:)))
Tri ulice naprej je za vogalom Aga Shop, izvesek pade v oci, cim zavijes z Bromptonove ulice na Beauchamp Place. V trgovini se da videt "v naravi" kakih 12 Aga in Rayburn stedilnikov in veliki Aga dvovratni hladilnik, poleg tega pa posodo in pribor. Nekaj stedilnikov celo "obratuje" - med mojim obiskom sicer niso nicesar kuhali, dobis pa malo obcutka, koliko toplote stedilnik dejansko oddaja - pokrov kuhalne plosce ("insulating lid") je mogoce malo bolj vroc kot obicajen radiator, ravno toliko, da se ne opeces, ce ga primes z golo roko; ce je pokrit se s posebej izdelano prevleko iz blaga, je pa ravno primeren za polezavanje kakega macka (ali susenje perila, kot pravijo sami - o pozarni varnosti takega pocetja bi morala sicer malo razmislit in pobrskat za izkusnjami uporabnikov). Razstavljene aparature so izbrane tako, da je videt ves spekter izvedb - tehnicno, cenovno in ne nazadnje barvno:))) - od cisto majhnega z dvema pecicama, med srednje velikimi tudi izvedbo s steklokeramicno plosco, pa do najvecjega, ki bi bil cisto primeren celo za kako betulo.
"Cookware" je pa sploh tako ocarljiv, da sem se mu komaj uprla, se zlasti, ker me je mikalo, da bi si vsaj eno od kot svinec tezkih litozeleznih ponev kupila "za seme" - kot sem si prvih nekaj DVDjev kupila precej pred nakupom playerja..:)))))
Fotografirat mi je bilo nerodno, ker sta mi obe dami, zaposleni v trgovini, cim sem jima pojasnila, da prihajam iz krajev, ki jih ni na Aginem zemljevidu, takoj porinili v roke kataloge in mi svetovali, naj se o moznostih nakupa in servisiranja pozanimam v geografsko najblizjem predelu, torej v Italiji ali Nemciji, ce bi imela pa s tem kake tezave, pa naj se obrnem na njihovo centralo. Tudi sicer sta bili zgled prijaznosti.
Moram rec, da me je ogled stacune v zivo precej "zadel" - sem se ze zalotila pri tem, da se mi Aga stedilnik ne zdi vec samo sanjski, ampak ga bom najbrz prestavila kar med aktualne projekte. Moj dragi je modro komentiral, da "me pri tem popolnoma podpira - stanejo se vedno bistveno manj kot kaksen avto, no, pa mi pokazi avto, ki bo deloval 30, 40 in vec let". Pripomba ob pravem casu in na pravem mestu, kajne?:)))
lp,
proxima