31. mar 2006 11:38
Marja, koliko rdečega vina si pa uporabila za tvoj poskus? A se vino lahko kaj razredči z vodo ali potem sploh ni "haska"? Lp Mohka
31. mar 2006 11:38
Marja, koliko rdečega vina si pa uporabila za tvoj poskus? A se vino lahko kaj razredči z vodo ali potem sploh ni "haska"? Lp Mohka
31. mar 2006 11:43
Vina daš toliko, kot če bi dala vodo, torej da so jajca pokrita. Jaz sicer nikoli vina ne redčim, tako da ne vem kaj bi prišlo ven, če bi vino mešala z vodo. lp Alenka
31. mar 2006 12:42
marja je napisal/a: |
Pozdravljene! Toliko je govora o barvanju jajc z vinom in seveda sem šla takoj poskusit. Jajca sem skuhala v rdečem vinu (mislim, da je bil teran) ............................................ marja |
31. mar 2006 13:27
ežoj je napisal/a: |
Kaj ve počnete z vinom je greh! Sedaj bo v skupščini zakon v proceduri, da se vino lahka uporablja le v tiste " ta prave " namene. ( če ne bo, bom pa jaz vložil predlog, če bo šlo ). ežoj |
31. mar 2006 15:52
galyka je napisal/a: | ||
|
31. mar 2006 22:52
Pri nas že nekaj let barvamo pirhe v čebulnih olupkih- tudi rdeče čebule in potem v vrelo vodo dodam še eno ali dve vrečki rdeče barve za pirhe. Na prhe damo potem ponavadi nalepkice, sem pa nekajkrat tudi že z edixom napikala razne vzorčke- rožice...Pa obvezno morajo biti namazani s slanino, da se svetijo. renee
1. apr 2006 9:29
Mohka! Vina sem porabila toliko, kolikor bi vode, tako da so jajca ko so se kuhala, bila lepo pokrita z tekočino. Vina nisem redčila, uporabila pa sem vino, katero ne bi bilo več za piti, ker je bilo že dalj časa odprto in so se že delale bele "smeti". Torej ni bilo greha, kot je napisal ežoj. marja Sporočilo je spremenil(a) marja dne 01. apr 2006 09:31:14 Sporočilo je spremenil(a) marja dne 01. apr 2006 09:33:00
17. mar 2009 17:08
Sara Vidmar če smem vprašat (pa če ni ta tema že čisto prestara) s katerimi barvami pa delaš te vzorce, ker tvoji pirhi so čudoviti! nittaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja stegna z miso pasto
Cvetačna juha s popečenim kruhom