30. mar 2006 15:28
Loni, mi vsako leto pojemo vsa pobarvana prepeličja jajčka, ne glede, koliko barve so dobile, pa ni nikoli nič narobe. Lisa, jaz sem lani kupila bela jajčka v samopostrežni trgovini COOP v Tuorriju v Trstu. Sem bila prejšnji teden tam, pa so imela vsa bela jajčka rok trajanja do 10.aprila, tako da bo potrebno še enkrat tja tik pred veliko nočjo. Jaz jih sicer tudi barvam v rdečih čebulnih olupkih, kuham jih cca 20 minut, razno zelenje pa potem spravim dol kar pod tekočo vodo. Nekaj let nazaj sem se igrala celo z voskom in različnimi risanimi vzorci. Dobila sem super kombinacije, je pa res veliko dela. Enkrat pa sem kuhana jajčka pustila v čebulni vodi kar celo noč in so bola nekatera drugi dan zelo, zelo temna. Se mi pa v spominu nekaj sveti, da je pred leti v eni od posebnih velikonočnih izdaj ne vem več, katera revije je bila to, pisalo, da dobimo črno barvo tako, da jajčka kuhamo v vodi, ki ji dodamo oglje. Je katera to poizkusila? Ali pa kdo pozna drugo varianto za črno barvo? Drugače pa naredimo vsako leto tudi nekaj marmoriranih pirhov, ampak se mi zdi, da se lupina preveč lepi na prste, ko jajček lupimo. Sem pa tudi poizkusila barvanje z borovnicami, špinačo, rdečo peso, pa rezultati niso bili zadovoljivi. Vsao leto imamo po veliko noči za kosilo Stefani pečenko, da porabimo nekaj pirhov..... kača