Za tiste ki se me spomnete

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

29. mar 2006 12:32

Vem, da boste vse planile po meni, ampak vseeno. Najprej, tudi jaz imam strašno rada vse vrste zelenjave, ampak, da bi se pa med nosečnostjo šla vegetarjanstvo, se mi zdi pa neodgovorno. Za možganske celice, ki bodo kasneje tudi čemu pametnemu služile, je potrebno rdeče meso, pa če si to priznate, al pa ne. vanjatajnsek

petka  

član od: 27.3.2004

sporočila: 29

29. mar 2006 14:57

Mene pa zanima, zakaj vegeterijankam ne priporočajo tifola - folne kisline?Jaz sem mislila, da bi jo morale vegeterijanke še bolj pridno uživati, ker pač z vegi hrano ne dobijo dovolj folne kisline. Hvala za odgovor in lep pozdrav Petka

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

29. mar 2006 21:59

Jaz nisem vegetarijanka, jem pa zelo malo mesa. Poznam kar nekaj vegetarijank, ki so rodile povsem zdrave, normalno razvite otroke, pa tudi same so se dobro počutile. Sama sem mnenja, da med nosečnostjo pač ni dobro delati nekih drastičnih sprememb v prehranjevanju, ker je telo navajeno določene vrste hrane. Če je ženska vegetarijanka že pred nosečnostjo, ne vem, zakaj bi morala med nosečnostjo jesti meso, če ji to ne ustreza. Govorim pa to za prave vegetarijanke, ne "puding" variante. Za tiste bi pa rekla, da jim lahko manjka kakšnih snovi in vitaminov. Mislim, da tudi pri Nelin ni bil problem vegetarijanstvo, ampak najbrž kaj drugega. jasna

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

29. mar 2006 21:59

Pardon, Nalin, ne Nelin. jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti