24. mar 2006 7:29
Jaz mam tudi kup mešane posode (nekaj še celo starih 50 let - podedovano od mami, je pa od Ema Celje). tri posode imam od amc in to leži ponavadi v omari, včerja sem v njej delala rižoto se je vse prijelo kljub veliki količini vode, dobro je samo to, da gre rado stran, pa okusa nima po zažganem. Govejo juho kuham vedno v nvadnem loncu od Emo Celje (tisti , ki je spodaj malo oranžen zgoraj pa rjav.. verjetno vse poznate ali pa se spomnite tega)... Najraje pa uporabljam lonček, tako mu tudi pravim, meri cca 2 dcl, tudi od emo celje, čisto navaden, narisane so ene rožice, v njem kuham mleko (za mojo belo kavo, ali kapucino - instant), in če ga nimam cel dan "razstavljenega" v kuhinji že nekaj pogrešam. Saj vem, to ni lepo , daleč od pridne gospodinje ampak tako je. Ja pa v omari imam nekaj porcelanastih skodelic iz moje mladosti, brez ročajev, oškrabane, ... ampak me na spominjajo na mladost, pa gor so mucki in zajčki in.... skraatka, ko je čistilna je zaradi njih ogenj v strehi. LP smrkolina